Головна Новини Політика внутрішня політика Журналісти вирахували людину, яка видає себе за помічника голови ОП – розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти вирахували людину, яка видає себе за помічника голови ОП – розслідування

Під час розслідування журналісти встановили, що Михайло Кирієвський видавав себе за помічника голови ОП

6 листопада 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Людиною, яка стверджувала, що має посвідчення помічника голови Офісу Президента Андрія Єрмака, виявився Михайло Кирієвський, чиє ім'я було знайдено за допомогою OSINT-розслідування. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Depo.ua".

Журналісти вирахували людину, яка видає себе за помічника голови ОП – розслідування

Михайло Кириєвський. Фото: skelet.info

Видання стверджує, що Кирієвський раніше мав прізвище Курочка, але згодом змінив його.

Виявилася зачіпка внаслідок моніторингу мережі: там є підроблені списки помічників та заступників Андрія Єрмака, які широко розтиражовані у ЗМІ. При порівнянні їх із офіційними даними і знайшовся Кирієвський, який з'явився у списку одразу після Михайла Подоляка.

За допомогою таких проплачених публікацій зловмисник видавав себе за чиновника і наближався до бізнесменів, після чого вимагав гроші в обмін на "допомогу". У цьому йому допомагали знайомства, завдяки яким Михайло Кирієвський отримував доступ до офіційних заходів, на яких шукав жертв.

Фігурант журналітсткого розслідування не приховує навмисне багатий спосіб життя, хоча офіційно безробітний і побував у розшуку. Журналісти наводять приклади: лише цього року Кирієвський чинив адміністративні порушення, щоразу на новій іномарці (Nissan Patrol та Toyota Land Cruiser). При цьому навіть не виправив негативної кредитної історії у двох українських банках.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Офіс президента звинуватив у тиску на журналістів. Сам же президент України Володимир Зеленський заявив, що звинувачення є необгрунтованими. Представники незалежного телеканалу "UA: Перший" (Суспільне ТБ) і не тільки вони (претензії звучали від каналу НАШ , від "Свободи слова" Савіка Шустера на каналі "Україна"), звинуватили Офісу президента в тиску на журналістів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини