Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленському потрібно прислухатися до Медведчука і перезапустити парламент - Землянський
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленському потрібно прислухатися до Медведчука і перезапустити парламент - Землянський

Політексперт вважає, що повторюється ситуація минулого року, коли Зеленський розпускав парламент

9 листопада 2020, 16:48
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук вимагає від Зеленського перевиборів парламенту, так як вважає це єдиним виходом з політичної кризи. На думку політика, поразка "слуг народу" на місцевих виборах ставить під сумнів можливість існування Верховної Ради у нинішньому складі, де більшість депутатських місць зберігаються за партією, якій українці висловили повну недовіру на виборах. Про це заявив аналітик і політичний експерт Валентин Землянський, передає "Голос. Юа".

Зеленському потрібно прислухатися до Медведчука і перезапустити парламент - Землянський

Експерт зазначив, що свого часу Зеленський розпустив парламент, апелюючи точно такими ж аргументами.

"Розгром президентської партії "Слуга народу" на недавно минулих муніципальних виборах ставить під сумнів легітимність українського парламенту, де партія Зеленського зберігає за собою більшість депутатських місць. Рано чи пізно постане питання — наскільки легітимна на сьогоднішній день Верховна рада. Ми потрапляємо в ситуацію минулого року, коли Зеленський розпускав парламент восьмого скликання: ви — політичні банкрути, ваша влада не відповідає очікуванням, надіям і сподіванням простих українців, тому треба розпуститися", — сказав політолог.

Також він додав, що зараз з цієї ж резонною мотивацією виступає опозиція, зокрема партія Віктора Медведчука "Опозиційна платформа — За життя" та, ймовірно, цей вагомий аргумент таки схилить чинного президента до перевиборів.

"При тому, що це залишається правом, а не обов'язком Зеленського, я думаю, в будь-якому випадку, якщо інстинкт політичного самозбереження візьме гору, то я не виключаю до весни ситуацію перевиборів Ради", — зазначає Землянський.

Нагадаємо, голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що на місцевих виборах українці віддали свій голос опозиційній партії, а це значить, що люди категорично не задоволені існуючою владою та її діями.

"Ми зробили все для того, щоб дійти до людей, і як результат — ми отримали ту довіру, на яку розраховували. Ми будемо високо цінувати цю довіру. На місцях наші депутати, наші депутатські групи, фракції, наші представники на посадах мерів будуть робити все необхідне для того, щоб Україна перетворилася на успішну країну, а не в ту країну, в якій ми, на жаль, сьогодні живемо в умовах економічної, соціальної, гуманітарної та політичної кризи", — підкреслив Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/783406
comments

Обговорення


Новини