Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський ввів у дію санкції щодо ватажків "Л-ДНР" та низки підприємств
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський ввів у дію санкції щодо ватажків "Л-ДНР" та низки підприємств

Під санкції потрапили юридичні особи як з Росії, так й з України

21 травня 2021, 19:58
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України від 14 травня 2021 року щодо застосування санкцій відносно сотень фізичних та юридичних осіб. Про це йдеться в указі глави держави.

Зеленський ввів у дію санкції щодо ватажків "Л-ДНР" та низки підприємств

Володимир Зеленський. Фото: ОП

Згідно з додатком до документу, під максимальні санкції України потрапили ватажки "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник, а також очільник окупаційної адміністрації РФ у Криму Сергій Аксьонов. Обмежувальні заходи, зокрема блокування активів та запобігання виведенню капіталів закордон України відносно цих осіб введені безстроково. Також блокуванню підлягають десятки веб-ресурсів, пов’язаних з цими персонами.

Загалом під санкції потрапили 674 особи, серед яких громадяни Росії, Чечні, Грузії, Молдови, Узбекистану. До більшості з них санкції застосовані безстроково, до деяких — строком на три роки.

Кабінету міністрів, Службі безпеки та Національному банку України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних санкцій.

"Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів", — йдеться в указі президента України.

У переліку юридичних осіб, які потрапили під санкції, низка російських телеканалів, зокрема "НТВ", "Перший канал", "Зірка", "ТНТ", "Рен ТВ" та інші ЗМІ. Загалом у переліку — 138 підприємств, серед який є й ті, що розташовані на території України, — у Києві, Запоріжжі, Одесі, Дніпрі та Харкові. Їх активи мають бути заблоковані, та до них застосують інші обмеження. Санкції відносно юридичних осіб введені на три роки.

Нагадаємо, в квітні Зеленський ввів в дію санкції проти майже 100 компаній. Ряд підприємств відноситься до сфери будівництва.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини