Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський ввів санкції проти Сівковича та ще майже 150 посіпак Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський ввів санкції проти Сівковича та ще майже 150 посіпак Кремля

Володимир Зеленський запровадив санкції проти соратника колишнього президента-втікача Віктора Януковича

23 листопада 2023, 21:19
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський видав указ про введення персональних санкцій проти майже 150 осіб, більшість яких з Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідний указ Зеленського №773/2023 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 листопада 2023 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" опублікований на сайті Офісу президента України.

Зеленський ввів санкції проти Сівковича та ще майже 150 посіпак Кремля

Зеленський ввів персональні санкції проти Сівковича і Чубайса. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти 147 фізичних та 303 юридичних осіб. Більшість з них — з Росії.   

Під санкції, зокрема, потрапили колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін та колишній глава "Роснано" Анатолій Чубайс.

До санкційного списку також потрапив колишній заступник секретаря РНБО України Володимир Сівкович. У Радбезі Сівкович працював за часів президентства Віктора Януковича. В Україні його звинувачують у роботі на ФСБ РФ та вербуванні проросійських агентів. 

Серед юридичних осіб під санкціями опинилася "Шахта імені О.Ф. Засядька". Компанія знаходиться на території так званої "ДНР".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Словаччини заблокує запровадження обмежень на російське ядерне паливо в складі наступного 12-го пакету санкції з боку ЄС. РФ — єдиний постачальник ядерного палива для країни, тому там виступають проти запровадження обмежень.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про нові санкції ЄС проти РФ. Єврокомісія пропонує заборонити імпорт російських алмазів та ювелірних виробів із діамантами з початку 2024 року в рамках 12-го пакету санкцій, покликаного обмежити здатність путінського режиму фінансувати вторгнення в Україну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини