Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський vs Коломойський: експерти оцінили можливість конфлікту
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський vs Коломойський: експерти оцінили можливість конфлікту

Українські експерти оцінили можливість конфлікту між президентом Зеленським та Ігорем Коломойським

3 грудня 2020, 11:43
Поділіться публікацією:

У зв'язку з приходом в США до влади Демпартії в цілому і Байдена зокрема, Штати можуть завзятіше взятися за Коломойського та інших українських олігархів і політиків, які були зацікавлені в "справі Байдена" і української газової компанії Burisma. Куди в цьому випадку хитнеться Зеленський, частина фракції якого має про-Коломойську спрямованість і стане він допомагати "топити" Коломойського і Ко, розповіли українські експерти.

Зеленський vs Коломойський: експерти оцінили можливість конфлікту

"Зеленський навряд чи піде на конфлікт"

Імовірність того, що Україна знову стане затребуваною в геополітичних розкладах при новому президенті США, дуже висока. А в контексті відкритих справ проти сина нового президента, варто очікувати лояльності з боку наших правоохоронних органів. У цьому впевнений керівник Фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих.

"Як ми бачимо по корупційним скандалам всередині самої України, представники Офісу генпрокурора не бачать порушень ні всередині партії більшості, ні в останньому скандалі навколо Офісу президента (мова про ситуацію навколо заступника голови ОП Олега Татарова — ред.). Відповідно, "гучні справи" проти родичів президента США будуть незабаром закриті й підуть в архів до наступних виборів", — зазначає експерт.

При цьому, на його думку, фігури, які витягали цей скандал на пресу і підштовхували до його розкрутці в ЗМІ, можуть постраждати.

"Зеленський навряд чи піде на серйозне загострення зі своїм партнером Коломойським, — вважає Олег Вострих. — У ситуації, коли монобільшість розтягують на частини в стінах Верховної Ради, незабаром може виникнути питання — хто кого: Рада президента або він її? Посилювати цю ситуацію прямим конфліктом з олігархом, який контролює чималу частину депутатів фракції "Слуг народу" (і не тільки), президент не стане".

Експерт не виключає, що буде багато слів про верховенство законів в Україні. Президент навіть, напевно, доручить генпрокурору взяти все під особливий контроль.

"Але це буде більше активністю в мережах, ЗМІ, ніж реальна діяльність, спрямована на результат, — прогнозує Олег Вострих. — Звільнитися від ниточок, якими управляє Коломойський, без результативного ходу справи в самих США проти нього, нашому президенту не вдасться".

"Проекція українських реалій на США"

Політолог Валентин Гладких акцентує, що в США люди приходять у владу, щоб захищати та відстоювати інтереси своєї держави, а не заради якихось особистих цілей. На його думку, ті, хто думає, ніби Байден, вигравши вибори, буде намагатися витягти якусь особисту вигоду, просто проектує українські реалії на США.

"Ми пам'ятаємо, як Трамп намагався використовувати своє становище президента заради задоволення електоральних інтересів. Так-так, мова про  телефонну розмову із Зеленським влітку-2019. Нічого особливого не було сказано, але результат виявився дуже болючим для Трампа, — зазначає Валентин Гладких. — Так що я впевнений, що Байден не буде собі дозволяти ніяких подібних кроків, тому що це може і для нього неприємно завершиться. Адже опозиція в США нікуди не поділася. Наївно вважати, що Байден, знайшовши президентські повноваження, буде робити що завгодно".

На думку політолога, твердження, що Зеленський — це аватар Коломойського, є пропагандистським.

"Схоже, хтось ніяк не може вийти з пропагандистської картини Прямого каналу зразка виборів-2019. Президент Зеленський вже не раз довів, що не діє в інтересах Коломойського. Досить згадати прийняття банківського (антиколомойского) закону", — підкреслює Валентин Гладких.

Водночас він згоден з тим, що в Раді є люди, які знаходяться під впливом Коломойського.

"Але вони є не тільки у фракції Зеленського, — зазначає політолог. — До того ж — до яких меж доходить їх лояльність? Навряд чи вони палають бажанням йти у вогонь і воду заради Ігоря Валерійовича. Так, людина з грошима, як Коломойський, може рекрутувати нардепів. Але не може змусити їх прийняти закон, згідно з яким він — вище закону. Вважаю, що якщо в розпорядженні американського правосуддя будуть докази щодо порушення Коломойським (або іншим українським олігархом) законодавства, його будуть переслідувати, відповідно до закону. І не думаю, що Зеленський або ВР зможуть цього якось сприяти або перешкоджати ".

Як раніше писали "Коментарі", агенти Федерального бюро розслідувань провели обшуки в компанії Optima Management Group, яку останнім часом пов'язують з українським олігархом Ігорем Коломойським.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sss

3 грудня 2020, 12:14

CEKC Знaкoмствa - здеcь все девки дaют в пoпу и бepут в pот, бeз дeнeг и oтношeний, все бeсплатнo и анoнимнo! Зaxоди и выбeрай дeвку ------- http://bit.do/resoo


Новини