Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський вніс в Раду законопроект про зміни до Кримінального кодексу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вніс в Раду законопроект про зміни до Кримінального кодексу

Ініціатором законопроекту є Володимир Зеленський

23 квітня 2021, 23:49
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроект номер 5420, який передбачає зміни в Кримінальному кодексі України. Документ опублікований на сайті парламенту.

Зеленський вніс в Раду законопроект про зміни до Кримінального кодексу

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Зміни торкнуться частині, що стосується криміналізації контрабанди. Проект Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів" з'явився на сайті Ради 23 квітня.

Відзначається, що документ визначений президентом як "невідкладний". Ініціатором законопроекту є Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський ввів в дію санкцій проти 95 компаній. З них дві компанії зареєстровані в РФ. Зокрема, серед компаній ряд будівельних і промислових, яких пов'язували зі схемами при тендерних закупівлях через систему Prozorro (ТОВ "Полтавабудцентр", "Міколаівбудцентр", "Граніт", "М-БУД ГРУП"). Також є дві фірми, зареєстровані в Гонконзі (Endless Moonlight і Trading Field). Ряд підприємств належаить до сфери будівництва ("Борнес Груп", "Форне", "Лезар"

Як повідомляли раніше за словами ексзаступника міністра інформаційної політики України Дмитра Золотухіна, в Україні слід вводити санкції за фейки. Однак державні органи не можуть вводити обмеження за дезінформацію апріорі. Дмитро Золотухін вважає, що це питання потрібно підняти: "Я думаю, що така санкція повинна існувати в будь-якому вигляді. Проте, оскільки держава виступає як суб'єкт конфлікту інтересів в таких питаннях, санкція за брехню в ЗМІ не може бути його функцією", — зазначив він.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини