Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський розповів, що Україні пропонували віддати Запорізьку АЕС під контроль рф
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що Україні пропонували віддати Запорізьку АЕС під контроль рф

Президент заявив, що російські фахівці, які перебувають на АЕС, "не знаються в деяких речах"

29 квітня 2022, 22:43
Поділіться публікацією:

Українська влада  відмовилась віддати Запорізьку АЕС під подальший  контроль російських загарбників і буде  чекати на те, коли її розблокують. Про це заявив лідер нашої країни Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання  польських  ЗМІ.

Зеленський розповів, що Україні пропонували віддати Запорізьку АЕС під контроль рф

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Глава держави  пригадав, що загарбники обстрілювали атомну станцію та її енергоблоки  із танків та іншої бойової техніки.

"Вони просто не розуміють, що вони робили. Я впевнений, що вони не розуміють досі. Там було понад 100 одиниць техніки, мені здається, що 120. Вони оточили, вбили кількох людей, стріляли по ядерних блоках. Спочатку в МАГАТЕ сказали, що ніяких влучань не було. Це не є правда. Ми знайшли. Вони влучили по ядерному блоку, але є там достатньо потужний захист... Але з усім тим — це велика загроза досі, тому що на сьогодні частина атомної електростанції... окупована російськими військовими", — наголосив  український президент.

Очільник України  додав, що на атомному об’єкті знаходяться і українські технічні спеціалісти, і фахівці з РФ.

"Технічних спеціалістів вони привезли з Росії — з "Росатому". І скажу вам відверто, "Росатом" це приховує, але ми знаємо, що російські спеціалісти постійно хочуть поїхати звідти, тому що вони не знаються в деяких речах", — сказав керівник держави.

Володимир Зеленський додав, що спеціалісти "Росатому" хотіли  повернутись в РФ, використовуючи  різні приводи. І що  українській владі надавали пропозиції, щоб  віддати станцію під російський  контроль. Це радили  деякі  міжнародні партнери.

"Ми відмовилися від цього тому, що коли там наші спеціалісти – ми несемо відповідальність, а якщо спеціалісти РФ — ми не можемо нести відповідальність за такий ядерний об'єкт. І тому на сьогодні технічно ми ситуацію контролюємо, але це також "більш-менш", тому що там ходять бойовики", — підсумував глава держави.

До слова, Володимир  Зеленський резюмував, що наша країна буде чекати  на закінчення процесу розблокування атомної станції.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський повідомив фінальну мету Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини