Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський провів чистки в керівництві СБУ: кого звільнили
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів чистки в керівництві СБУ: кого звільнили

Також президента України Володимира Зеленського не влаштовує темп боротьби з контрабандою, який є зараз і він хоче посилити роботу відомства

26 липня 2021, 22:58
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський прийняв ряд рішень щодо посадових осіб Служби безпеки — звільнив трьох заступників голови СБУ Івана Баканова, начальника одного департаменту і глави СБУ в Чернівецькій області. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський провів чистки в керівництві СБУ: кого звільнили

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Руслан Баранецький звільнений з поста першого заступника голови СБУ і більше не очолює Антитерористичний центр в Службі. На його посаду призначено колишнього заступника глави СБУ Сергій Андрущенко. Також президент звільнив Василя Малюка з посади заступника глави СБУ-начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Олексій Корнійчук більше не очолює Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Знятий з посади і глава СБУ в Чернівецькій області Віталій Монастирецький.

"Конкретний результат повинен бути відчутний як на кордоні, так і у всіх інститутах держави, які відповідальні за чистоту економічних процесів", — зазначив Володимир Зеленський.

Як заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк виданню "Сегодня", ряд кадрових рішень, прийнятих Володимиром Зеленським по керівництву СБУ, відображає необхідність трансформації Служби безпеки.

За словами чиновника, існують дві основні причини, за якими були підписані укази про звільнення: не бачили достатньої роботи СБУ у боротьбі з контрабандою; необхідно підготувати СБУ до реформи, яка почнеться після прийняття відповідного закону.

Нагадаємо, великий "улов" спіймали у Вінниці працівники економічної безпеки СБУ і Нацполіції — найбільшу незаконну ферму по Майнінг криптовалюта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини