Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський прокоментував законопроєкт про посилення мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прокоментував законопроєкт про посилення мобілізації

В Україні планують запровадити нові правила мобілізації

26 грудня 2023, 22:41
Поділіться публікацією:

Зміна правил мобілізації та військового обліку не повинна обговорюватися за закритими дверима, громадяни мають знати, які нововведення пропонує військове керівництво, а тому відповідний законопроєкт був опублікований для всенародного обговорення. Про це у вечірньому зверненні заявив президент України Володимир Зеленський, передає портал "Коментарі".

Зеленський прокоментував законопроєкт про посилення мобілізації

Зеленський висловився про мобілізацію. Фото з відкритих джерел

Український президент наголосив, що законодавчі пропозиції щодо нових правил мобілізації ініціювали військове командування, Міністерство оборони та інші державні органи, які й представили їх на розгляд Верховної Ради.

"Буде правильним, щоб такі норми обговорювалися та ухвалювалися не кулуарно. А так, щоби люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви в тих чи інших правил та умов, що пропонують депутати та як розв’язуються питання, які вже є в наших воїнів у Силах оборони", — заявив Володимир Зеленський.

Президент України також наголосив, що буде правильно, якщо на базі Комітету Верховної Ради військові разом із депутатами визначаться, як саме на законодавчому рівні має бути забезпечений наступний рік для Сил оборони.

Володимир Зеленський додав, що наразі готується остаточний текст законопроєкту, який буде винесено на голосування у Верховній Раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабмін увечері 25 грудня вніс до Верховної Ради законопроєкт №10378 щодо змін до порядку мобілізації в Україні, військового обліку та проходження військової служби. У пояснювальній записці пропонується низка заходів, які, на думку авторів документа, зроблять мобілізацію більш ефективною, а ухилення про взяття на військовий облік та проходження військової служби менш ймовірними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/11178
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Piter

26 грудня 2023, 23:11

Головне у цих шахрайських маніпуляціях замутити конкретну відповідальність конкретних ПІБ.


Новини