Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський підписав закони про розмитнення автомобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закони про розмитнення автомобілів

Сума акцизного податку буде залежати від віку автомобіля

12 травня 2021, 22:52
Поділіться публікацією:

Сьогодні глава держави Володимир Зеленський підписав кілька законів про розмитнення автомобілів. "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування яких є транспортні засоби" та "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України" № 1403-ІХ.

Зеленський підписав закони про розмитнення автомобілів

Закон про розмитнення автомобілів (фото з відкритих джерел)

Ці закони тимчасово полегшують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють для українців захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів, йдеться на сайті Офісу президента.

Згідно з документами, що були у вжитку автомобілі з європейською реєстрацією старше п'яти років, які були ввезені на територію України до кінця минулого року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Сума акцизного податку буде залежати від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна і не буде залежати від її вартості. Базова ставка буде коливатися від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищує однієї тисячі євро.

Такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і вище, привезені з держави-окупанта (держави-агресора) або ввозяться з тимчасово окупованої території України.

Нагадаємо, найближчим часом очікується подорожчання б/у європейських автомобілів. Причиною зростання цін на "євробляхи" є все більша популярність машин вторинного авторинку у самій Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини