Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський підписав закон про видачу іноземцям біометричних українських віз — що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про видачу іноземцям біометричних українських віз — що зміниться

Незабаром іноземці зможуть потрапити в Україну тільки за біометричними візами

24 березня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо оформлення іноземцям біометричних українських віз.

Зеленський підписав закон про видачу іноземцям біометричних українських віз — що зміниться

Біометричні візи стануть обов'язковими для іноземців - новий закон. Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Тепер жителі інших країн зобов'язані подати свої біометричні дані, щоб потрапити в Україну. Якщо іноземець не бажає надавати біометрію, йому просто не видадуть візу.

Метою документа є удосконалення візових процедур і запровадження оформлення іноземцям та особам без громадянства біометричних українських віз.

Але чи потребувала Україна такого рішення? Як закон вплине на безпеку? У чому головні переваги нововведення? Як це може вплинути на сферу туризму і приплив іноземців у країну? На всі ці питання відповів доктор права, адвокат Іван Ліберман.

Загалом експерт позитивно оцінює нововведення.

"Вважаю, що підписання цього закону — в загальному позитивно вплине на політику щодо пересування українців в країнах, де подібні заходи на законодавчому рівні і в практичній формі вже впроваджені. Це спростить проходження візових режимів там, де біометричні візи вже діють. Буде чітка, конкретна співпраця України з такими країнами, обмін інформацією, базами даних. Фактично бачимо черговий крок до електронної глобалізації бази даних населення планети Земля".

Однак Іван Ліберман вважає що статистика припливу туристів від цього рішення не змінитися.

"Навряд чи це серйозно вплине на приплив в Україну іноземних громадян. Якщо він і збільшиться, то на невеликий відсоток. Хто хоче прибувати до нас — і так може це зробити. Зараз — за наявності відповідних тестів та інших документів, які свідчать, що вони не є інфікованими або переносниками ковіду. Є ще такий момент. Думаю, що ті, у кого не буде біометричного паспорта, а незабаром і паспорта вакцинації, можуть мати проблеми з отриманням віз і взагалі з перетином кордону. Швидше за все, будуть підписані відповідні меморандуми, договори. І це може стати серйозною перешкодою для пересування населення. Також думаю, що все менше людей незабаром залишиться без контролю, такими собі "мауглі", — резюмує Іван Ліберман.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чи варто розраховувати українському бізнесу на підтримку від уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини