Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський підписав указ про звільнення строковиків в запас: кому дадуть відстрочку
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав указ про звільнення строковиків в запас: кому дадуть відстрочку

Призовні комісії почнуть працювати 1 квітня і 1 жовтня 2021 відповідно

25 лютого 2021, 01:16
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський підписав указ про строки проведення чергових призовів на строкову військову службу в 2021 році і нагадав, що призовники не служитимуть на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський підписав указ про звільнення строковиків в запас: кому дадуть відстрочку

Військові, фото з відкритих джерел

Як буде проходити призів в армію в 2021 році:

закликати на службу будуть в квітні-червні і в жовтні-грудні;

- співвідношення військовослужбовців-строковиків та військовослужбовців за контрактом планується 15% до 85%;

- відстрочку від служби можуть отримати, як і раніше: школярі, студенти на денній формі навчання, за сімейними обставинами, станом здоров'я і т.д.

- строковики не будуть притягуватися до виконання бойових завдань в зоні ООС.

У січні-2022 будуть звільнені військові, які були покликані в липні-2020 (у зв'язку з поширенням на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19). Згідно з документом, призов громадян України на строкову військову службу буде проведено протягом квітня-червня і жовтня-грудня. Призовні комісії почнуть працювати 1 квітня та 1 жовтня відповідно. Підготовчі заходи до проведення призову будуть розпочаті з 1 березня і 1 вересня.

Проведення призову на строкову військову службу в Збройні сили України забезпечує співвідношення частки військовослужбовців-строковиків частці військовослужбовців за контрактом 15: 85%. Таким чином, частка строковиків в загальній чисельності армії з кожним роком буде продовжувати зменшуватися.

Нагадаємо, з рок виконання заходів, пов'язаних зі звільненням в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки служби, залишаються без змін. Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, йдеться в повідомленні прес-центру Міноборони. Так, з квітня по липень цього року зі Збройних Сил України будуть звільнені близько 6 700 військовослужбовців-строковиків. У Міноборони нагадують, що військовослужбовців строкової служби не притягатимуть до проведення операції Об'єднаних сил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини