Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський оголосив про заклик резервістів у особливий період
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський оголосив про заклик резервістів у особливий період

Росія "фактично вийшла із Мінських домовленостей".

22 лютого 2022, 22:26
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв'язку із визнанням Росією псевдореспублік "ЛДНР".

Зеленський оголосив про заклик резервістів у особливий період

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)


"Вчора РФ визнала незалежність квазі-освіт на тимчасово окупованих територіях України. Сьогодні — ратифікувала так звані "угоди" та надала дозвіл президенту Росії на використання збройних сил за кордоном. Тобто на Донбасі. На території України. На зміну "нас там немає" прийшло офіційне "ми все-таки тут". Схвалено на найвищому політичному рівні – одноголосно. І дає чітку відповідь – хто справді хоче миру на землі, а хто переділу земель", – заявив він.


За словами президента, цим рішенням Росія "фактично вийшла із Мінських домовленостей".


Нагадаємо, 22 лютого він виступив із низкою ультимативних заяв на адресу України. У тому числі що "Мінських угод" більше немає (нібито з вини Києва та Заходу), що РФ визнала "ДНР" та "ЛНР" у тих межах, які позначені в їх "конституціях" (тобто в адмінкордонах Донецької та Луганської областей) ), що у разі необхідності армія РФ "виконуватиме на Донбасі взяті на себе зобов'язання". Також він зажадав від України публічної відмови від курсу в НАТО, визнання Криму російським, нейтралітету, демілітаризації, дотримання без'ядерного статусу. Про що говорять ці заяви? Шантаж чи реальна загроза великої війни? Як можуть події розвиватися далі? Відповіді на ці запитання видання "Коментарі" шукало разом з експертами.


Треба пам'ятати, що Путін у 2014-му зупинився там, де його зупинили Політичний аналітик, доктор історичних наук Олена Галкіна впевнена, що Путін намагається отримати вигоду з очевидно програшного рішення, яке змусило його прийняти конфігурація, що склалася до лютого 2022 року, коли дії РФ сторони-агресора проти України вперше в історії наочно та переконливо демонструються США та союзниками.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини