Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський і Медведчук формуватимуть політичний порядок денний в 2021 році — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський і Медведчук формуватимуть політичний порядок денний в 2021 році — експерт

Обидва політики тільки в 2020 році вже потрапили до ТОП-5 найбільш впливових людей в Україні

5 січня 2021, 13:22
Поділіться публікацією:

Зеленський і Медведчук формуватимуть політичний порядок денний в 2021 році. Про це заявив політичний оглядач Сергій Розенбаум.

Зеленський і Медведчук формуватимуть політичний порядок денний в 2021 році — експерт

Колаж: Віктор Толочко

За його словами, напередодні Нового року КМІС опублікував свіжі партійні і президентські рейтинги, і головний висновок, який можна з них зробити, такий: у 2021 році за політичний олімп в Україні посперечаються два топ-політика національного масштабу — Володимир Зеленський і Віктор Медведчук, а також їхні партії "Слуга народу" і ОПЗЖ:

"Грудневі соцопитування підтверджують тенденції: партія влади разом із чинним президентом продовжують стрімко втрачати рейтинг, а ОПЗЖ його стрімко набирає. КМІС дає партії Медведчука 23,1% голосів тих виборців, які вже визначилися зі своїм вибором. За півтора року після парламентських виборів у партії Медведчука плюс 10%. "СН" — друга із 20,9% підтримки, що в два рази менше, ніж було на парламентських виборах в 2019 році.

Очевидно, що розчарувавшись у чинній владі, українці не повертаються до "партій війни", що правили після Революції гідності. Голоси розчарованого електорату переходять до ОПЗЖ.

Лідер "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук за рік зміцнив особисті позиції в українському політикумі. Видання "НВ", "Вести" і "Кореспондент" поставили його на п'яте місце в списку найвпливовіших персон України 2020 року. Разом із ним у ТОП-5 всіх рейтингів потрапили тільки Зеленський і Ахметов.

Однак в грудневому президентському рейтингу КМІС Медведчук займає четверте місце із 8,7% підтримки і над ним з перерахованих вище тільки Зеленський.

При цьому не варто забувати, що в майбутньому рейтинги ОТЗЖ і Медведчука будуть рости, а ось рейтинги "слуг" і Зеленського падатимуть. Уже зараз Медведчук, за даними опитування КМІС і Фонду ім. Ілька Кучеріва, є політиком з найвищим балансом позитивного рейтингу.

Визнають вплив Медведчука і на Заході. Так, в кінці року найбільші західні ЗМІ вибрали двох українських політиків для розгорнутих інтерв'ю. Міжнародне інформаційне агентство Bloomberg взяло інтерв'ю у Медведчука і заявило, що популярність партії "Опозиційна платформа — За життя" є найвищою серед опозиційних політсил за останні шість років. У свою чергу The New York Times в грудні взяло інтерв'ю у президента України Зеленського.

Так чому зростає рейтинг "Опозиційною платформи — За життя" та Віктора Медведчука?

Є кілька причин. Він презентував мирний план, який схвалили і Росія, і ОРДЛО, і європейські депутати, і який реально міг би закінчити збройний конфлікт на Донбасі. Він домовився з Росією про зниження цін на газ для України. Він умовив Путіна зняти санкції з ряду українських підприємств заради відродження вітчизняної економіки. Зрештою, він домігся поставок і можливості виробництва вакцини від коронавируса в Україні".

"Підсумовуючи, можна сказати наступне: зараз в Україні є два політика, які формують порядок денний країни, і які будуть боротися за владу на наступних виборах. Цікаво, що саме в 2021 році зможе протиставити реальних дій Медведчука нинішній глава держави крім "відосиків" із втомленими дітьми?" — зазначив Розенбаум.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини