Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський та "слуги" більше не асоціюються з очікуваннями миру, - Зубченко про причини падіння рейтингу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський та "слуги" більше не асоціюються з очікуваннями миру, - Зубченко про причини падіння рейтингу

"Соціс" могла зависити рейтинг Порошенкові, а партії Медведчуа, навпаки, занизити, - Зубченко

10 липня 2020, 12:14 comments1775
Поділіться публікацією:

У публікації неправильних даних звинуватив компанію "Соціс" політичний публіцист Олександр Зубченко. Він вважає, що рейтинг Порошенка соціологи могли навмисно завищити, а ось партії Медведчука, навпаки, занизити. Про це пише в своїй статті.

Зеленський та "слуги" більше не асоціюються з очікуваннями миру, - Зубченко про причини падіння рейтингу

Фото: пресс-служба Офісу президента

"Слузі народу" відразу намалювали "мінус десять" – 26,6%. "Європейської солідарності" злегка накинули зверху... Зійшлися на цифрі 21,3%. Знову намітилася пара лідерів, оскільки "Опозиційна платформа" Бойко–Медведчука займає третю позицію. У них – 18,6%. У "Батьківщини" – 7,3%", — наводить автор результати опитування "Соцісу".

Зубченко вважає, що "Соціс" занизив рейтинг "Опозиційної платформи". А ось у Порошенка не може бути такої підтримки, впевнений він, тому що антирейтинг п'ятого президента становить близько 70%.

"Всі, звичайно, посміялися. Навіть "разумковці", які щільно сидять на грантах, змушені були дати "Опозиційної платформі" 21,8%. А тут Петя стає мало не лідером електоральних перегонів у всіх номінаціях. З антирейтингом приблизно сімдесят відсотків", — звертає увагу на суперечність автор.

"Знову ж цілком очевидно, що в "Опозиційну платформу" найпалкіші шанувальники Порошенка не підуть. У цьому випадку йдеться про адекватних людей, яких дістало свавілля "парамілітарних формувань", які готують переворот на осінь", — пише Зубченко.

Зубченко також акцентує увагу на тому, що соціологія фіксує розчарування в Зеленському.

"Утворився потужний розрив електорального поля. З одного боку – тотальне розчарування в Зеленському, який став лайт-версією Порошенко. З іншого – образ "великого Гетьмана" з тріском розпався після публікацій розмови з Путіним. Партія ПЕС летить у прірву. Разом зі "слугами", — констатує журналіст.

Зубченко впевнений, що виборці йдуть від Зеленського, тому що він не виконав свою обіцянку припинити війну на Донбасі.

"Цілком логічно, що намітився масовий перетік вигідний партії Медведчука. Адже за Зеленського голосували, оскільки він обіцяв "припинити війну". Війна іде така ж, як при Порошенко, робота в Мінській контактній групі провалена, переговори в "нормандському форматі" зайшли в глухий кут. Про це прямо заявив заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак", — написав він.

Саме тому Зеленський і "Слуга народу" більше не асоціюються з очікуваннями миру, вважає публіцист.

"В темі мирного врегулювання діє тільки Медведчук, який організував міжпарламентський діалог депутатів з України, Росії, Німеччини і Франції – ключових країн "нормандського формату", — аргументує автор.

Порошенко, Тимошенко та інші політики не будуть відстоювати мир, впевнений Зубченко.

"Порошенко, Тимошенко і той же Смешко являють собою "партію війни". У них немає вибору, бо так постановив "вашингтонський обком". Залишається партія Медведчука, яка виграє від цієї ситуації", — робить висновки автор.

"І не забувайте про МВФ, оскільки більшість населення вже виступає проти продовження співпраці з цією організацією. Пенсіонери ще сподіваються, що хоча б партія Медведчука захистить їх від програми "старим тут не місце", що проводиться Фондом. Ніхто ж не хоче помирати на смітнику", — пояснив політичний публіцист Олександр Зубченко.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що Україна виконала ще одну умову МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини