Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський прийняв відставку Смолія
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прийняв відставку Смолія

Відповідну постанову вже зареєстровано на сайті Верховної Ради

2 липня 2020, 12:06 comments1586
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прийняв заяву про звільнення Якова Смолія з посади голови правління Національного банку України. На сайті Верховної Ради зареєстровано постанову N3772 від 2 липня 2020 року.

Зеленський прийняв відставку Смолія

Нагадаємо, у середу, першого липня, Смолій написав заяву про відставку за власним бажанням. Як зазначено в документі,  її причиною  став "систематичний політичний тиск".

“Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичне політичний тиск. Це робить неможливим ефективне виконання мною покладених на мене обов'язків та взаємодію з іншими державними органами. Своєю відставкою я хочу застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні ", — заявив Смолій.

Раніше, 17 червня, Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти проект постанови про оцінку діяльності глави НБУ Якова Смолія. Документ критикує дії Нацбанку останніх років. Зокрема йшлося про недостатню курсову стабільність, "піраміди ОВДП" і гальмування росту економіки.




Джерело





Джерело



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини