Зеленський: "Дату наступної нормандської зустрічі я сподіваюся дізнатися вже завтра"

На зустрічі ТКГ обидві сторони обговорять перспективу проведення нормандського саміту і домовляться про припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі

Глава держави Володимир Зеленський під час спільної конференції з президентом Швейцарії Сімонеттою Соммаругою заявив, що вже найближчим часом буде відома точна дата проведення нормандського саміту за участю лідерів України, Франції, Німеччини та Росії. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна".

За словами гаранта, узгодження російської сторони чекають на найближчому засіданні Тристоронньої контактної групи, оскільки німецька та французька сторона свою згоду вже дали.

"Думаю, всі розуміють, як для нас важливо зустрічатися в цьому форматі. Тому ми найближчим часом чекаємо на дату нормандської зустрічі", - зауважив Зеленський.

Крім того він пояснив, що проведення нарад ТКГ на сьогодні проходить у відеорежимі, щоб не порушувати приписів щодо захисту від пандемії.

"Через пандемію COVID-19 ми розуміли, що не буде можливості зустрічатися і переформатували наші зустрічі у відеоформат. Я чекаю того, щоб завтра було рішення про припинення вогню, що дуже важливо для України. Щоб зберегти життя наших людей", - підкреслив лідер української нації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Офісі президента зазначили, що зустріч чотирьох лідерів країн-учасниць нормандського формату може пройти вже через місяць.