Головна Новини Політика внутрішня політика Заява ДНР / ЛНР про готовність передати полонених Медведчуку говорить про те, що він - єдиний, кому вони довіряють, - Джангіров
commentss НОВИНИ Всі новини

Заява ДНР / ЛНР про готовність передати полонених Медведчуку говорить про те, що він - єдиний, кому вони довіряють, - Джангіров

Медведчук виявився єдиним українським топ-політиком, якому довіряють представники ДНР / ЛНР

17 січня 2021, 14:51
Поділіться публікацією:

ДНР і ЛНР показали, що більше не довіряють українській владі на чолі із Зеленським, а гідним довіри вважають лише Медведчука.

Заява ДНР / ЛНР про готовність передати полонених Медведчуку говорить про те, що він - єдиний, кому вони довіряють, - Джангіров

ДНР / ЛНР зробили заяву про передачу полонених Медведчуку - фото: з відкритих джерел


Так політичний публіцист Дмитро Джангіров
прокоментував у Facebook заяву невизнаних ДНР / ЛНР про готовність передати групу утримуваних осіб Києву при посередництві голови політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука.


"16 січня влада невизнаних республік заявила, що в односторонньому порядку передадуть Україні групу утримуваних осіб, передача відбудеться за посередництва глави політради "Опозиційної платформи — За життя!" Віктора МЕДВЕДЧУКА. Згідно із заявою невизнаних ДНР і ЛНР, до цієї групи мають увійти жінки, люди похилого віку та особи, що страждають важкими захворюваннями", — написав публіцист.


Джангіров звернув увагу, що передача полонених Віктору Медведчуку — це символічний жест.


"Однак з політичної точки зору стає очевидно, що результати, які Банковій зазвичай видаються за титанічні зусилля багатьох людей на чолі з Президентом ЗЕ і пов'язуються з виконанням" Мінська-2 ", насправді цілком доступні одній людині. І без прив'язки до Мінського Процесу.

 

Якщо ж говорити по суті, то, звичайно ж, передача полонених / утримуваних осіб самопроголошеними республіками Віктору МЕДВЕДЧУКУ є символічним жестом, як, втім, і будь-який "жест доброї волі", — поділився висновками автор.

 

Джангіров пояснив, що Мінський процес перетворився в "Мінський тупик", тому ДНР і ЛНР більше не вірять українській владі на чолі із Зеленським.


"В "сухому залишку"ми отримуємо замість млявого Мінського Процесу безнадійний Мінський Тупик: офіційна позиція Києва на сьогодні -" політичні пункти Мінська-2 виконати неможливо". Таку позицію можна як завгодно красномовно аргументувати на підконтрольній території, але потрібно чесно визнати — "по той бік" вона вбиває на корені будь-яке бажання вести переговори", — зазначив публіцист.


При цьому, за словами Джангірова, немає нічого дивного, що представники ДНР / ЛНР заявили про готовність передати утримуваних українців саме Медведчуку.


"Тому немає нічого дивного в тому, що представники ОРДЛО передають утримуваних українців саме Віктору МЕДВЕДЧУКУ — опозиційному політику, що послідовно виступає за виконання Мінських угод — як за змістом, так і порядку виконання. Тим більше, що сумарно голова політради ОТЗЖ за роки конфлікту на Донбасі звільнив близько тисячі осіб по обидві сторони конфлікту", — нагадав публіцист.

 

Джангіров уточнив, що ДНР і ЛНР публічно погодилися виконувати мирний план Медведчука.

 

"А його мирний план-концепція — єдиний мирний план, який: а) ґрунтується на Мінських угодах; б) підтримується невизнаними ДНР / ЛНР, про що їхні представники публічно заявили ще два роки тому", — додав експерт.


"До речі, у 2019-2020 рр. оточення Зеленського, ховаючись за звільненням людей, заявляло, що нібито "Україна виконала" Паризькі домовленості (т. е. зобов'язання, які Київ взяв на себе за підсумками зустрічі у "нормандському форматі" 09 -10.12.2019). Очевидно, що така спекуляція не буде прийнята в ОРДО й Орлоя", — акцентував публіцист.

 

Джангіров наголосив: заяву ДНР і ЛНР свідчить, що Медведчук — це єдиний український топ-політик, кому вони довіряють.


"Нарешті, головне питання — це довіра. Про що говорить така новина? А говорить вона про те, що ні в Донецьку, ні в Луганську немає жодної довіри до української влади на чолі із Зеленським. І якщо невизнані ДНР / ЛНР заявляють про готовність передати утримуваних осіб МЕДВЕДЧУКУ, значить, він є єдиною фігурою, кому вони довіряють ", — зробив висновок публіцист.

 

"Але, головне, — люди повернуться додому, і хочеться сподіватися, що анонсовані перевірки з боку українських компетентних органів будуть м'якими та нетривалими", — уклав політичний публіцист Дмитро Джангіров.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини