Головна Новини Політика внутрішня політика Заступник голови ОП задекларував позику від матері скандального дніпровського рейдера
commentss НОВИНИ Всі новини

Заступник голови ОП задекларував позику від матері скандального дніпровського рейдера

За рік Смирнов погасив матері Астіона менше 10% боргу — 937 тис. грн, а сама позика, ймовірно, є безвідсотковою

17 серпня 2021, 14:29 comments1710
Поділіться публікацією:

Заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов, який курує правову політику в ОП і взаємодію з судами та правоохоронними органами, вказав у декларації займ, отриманий від матері дніпропетровського чиновника Василя Астіона, чиї компанії "демонструють небачену переможну ходу в українських судах", пише видання "ОЛІГАРХ" в статті "Борги і зобов'язання".

Заступник голови ОП задекларував позику від матері скандального дніпровського рейдера

Андрія Смирнова пов’язують із дніпровським ексчиновником Василем Астіоном. Колаж: "Коментарі"

декларації Андрія Смирнова за 2020 рік можна знайти цікавий пункт — фінансові зобов'язання. Відповідно до нього, 25.02.2019 року Смирнов, будучи на той момент адвокатом, отримав позику на суму 9,8 млн грн, — зазначає автор статті. — Головним кредитором Смирнова стала 61-річна мешканка Дніпра Ольга Олексіївна Астіон, котра більше відома як мати екс-депутата Дніпропетровської облради, що має давню репутацію одного з головних рейдерів свого регіону — Василя Астіона. Крім того, її сват (тесть Василя Астіона) — один із найбільш "авторитетних" персонажів Дніпра Михайло Кошляк, якого "Лівий берег" називав керівником силового блоку групи "Приват", і якому також приписували причетність до дніпропетровського злочинного угруповання "Наріка". У 2015 році Кошляк був затриманий правоохоронцями в ході масштабної спецоперації в Дніпрі, і тоді ж на його можливу причетність до вбивства офіцера СБУ натякав тодішній глава спецслужби Василь Грицак. Адвокатом Кошляк, який просидів півроку в СІЗО, був не хто інший, як Андрій Смирнов".

Журналісти "Олігарха" звертають увагу на те, що за рік Смирнов погасив матері Астіона менше 10% боргу — 937 тис. грн, а сам займ, ймовірно, є безвідсотковим.

"Чому він [Смирнов — ред.] отримав гроші на таких вигідних умовах, і чи може це зробити його вірним лобістом Василя Астіона, компанії якого з 2019 року, скупивши за символічними цінами борги проблемних боржників українських банків, ведуть судові суперечки по всіх фронтах, в тому числі, проти державних компаній і організацій?" — задаються питанням автори матеріалу.

У публікації також наведено ряд прикладів досить специфічних судових розглядів за участю компаній Василя Астіона, успішно для них закінчилися.

"Працюючи на сім'ю Астіонів (тут і кейс із захистом Кошляка, і поява Смирнова на Хорольському заводі дитячих продуктів у вересні 2018, господар якого Георгій Сажинов заявляв про його рейдерське захоплення Астіоном), Смирнов бере у матері Василя Астіона в борг доволі значну суму грошей напередодні президентських виборів-2019, будучи при цьому членом команди самого рейтингового кандидата на той момент. Люди, які стали його кредиторами, в цей же час починають скуповувати пачками борги українських компаній, з перспективою затяжних судових суперечок із боржниками. Після зміни влади Смирнов займає важливу посаду в Офісі президента і стає фактичним "куратором" судової влади в ОП. А компанії, які належать Василю Астіону, після цього починають в судах "виносити" своїх боржників одного за іншим", — резюмує автор матеріалу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини