Головна Новини Політика внутрішня політика Запровадження воєнного стану не пройде безболісно, - нардеп про підготовку до захисту України
commentss НОВИНИ Всі новини

Запровадження воєнного стану не пройде безболісно, - нардеп про підготовку до захисту України

Нардеп Сергій Рахманін вважає, що загрози наступу Росії дійсно є

11 грудня 2021, 21:24
Поділіться публікацією:

Сергій Рахманін народний депутат партії "Голос" в ефірі програми "Свобода слова" розповів, що у розвідників є певна кількість маркерів, за якими вони визначають ступінь загрози вторгнення. Потім вони роблять консолідовану розвідоцінку й відправляють інформацію головнокомандувачу та РНБО. Також він додав, що президент щодня отримує розвіддані про стан на кордоні.

Запровадження воєнного стану не пройде безболісно, - нардеп про підготовку до захисту України

Нардеп вважає, що загрози наступу Росії є фото з відкритих джерел

"Він мав підстави готуватися хоча б до серйозної операції. По тих маркерах, які є, можна говорити про загрозу серйозної, хай і локальної масштабної операції. В той же час оборонний бюджет, який готувався ще до появи інформації розвідки, жодним чином не коригувався в частині безпеки і оборони", — повідомив нардеп.

За його словами, бюджетні видатки для армії та Міноборони були збільшені всього на 5 млрд, ці кошти передбачені на озброєння. Для прикладу, приблизно 1 млдр грн — це один "Байрактар". Ця сума менша за ту, яку Збройні сили просили всередині року. Тому, на думку політика, 28 млрд грн на оборону країни, що перебуває в умовах загрози вторгнення, — це ні про що.

Крім того, 17 млрд грн попросив виділити на охорону кордону міністр внутрішніх справ Монастирський. Однак цьогоріч видадуть лише 900 млн грн, ці кошти отримає Мінінфраструктури через три місяці після ухвалення рішення, а не Державна прикордонна служба.

Також нардеп наголошує, що якщо буде проводитися військова операція, то це вимагає запровадження воєнного стану хоча б на тій території, де будуть відбуватися воєнні дії. Але, щоб безболісно запровадити воєнний стан, до нього треба готуватися.

Державні органи мали отримати пакети з алгоритмами дій й почати готуватися ще тоді, коли з'явилася перша інформація про накопичення сил на кордоні. Треба було територіальним центрам (колишнім військоматам) почати готуватися до мобілізації. Військові частини мали  провести навчання та злагодження. Закон "Про основи національного спротиву" запрацює тільки через рік.

"Можу довго перераховувати, що мало бути зроблено, й чого не зробили. Чому? Я не маю відповіді", — пояснив нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти пояснили, чого насправді хоче Росія від України, і це не територія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини