Головна Новини Політика внутрішня політика Замість тюрми штраф. Депутати пом'якшили покарання за дрібні крадіжки
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість тюрми штраф. Депутати пом'якшили покарання за дрібні крадіжки

За крадіжки майна вартістю до 3 тисячі гривень каратимуть лише штрафом

18 липня 2024, 22:13
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України 18 липня ухвалила проєкт закону, який передбачає декриміналізацію дрібних крадіжок майна вартістю до 3000 гривень.

Замість тюрми штраф. Депутати пом'якшили покарання за дрібні крадіжки

За дрібні крадіжки більше не саджатимуть в тюрму. Фото з відкритих джерел

Як повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк, осіб, які вкрали майно вартістю до 3 тисячі гривень, каратимуть штрафами.

"Оскільки наразі кримінальним діянням є крадіжка на 300 гривень, законопроєкт підвищує поріг до 3000 гривень", — повідомив Ярослав Железняк.

Законопроєкт також посилює адміністративну відповідальність за дрібні крадіжки. Зокрема, за крадіжку майна вартістю до 757 гривень накладатимуть штраф від 850 до 1700 гривень, за крадіжку від 758 до 3028 гривень – штраф 1700 — 5100 гривень, а за повторну крадіжку – штраф від 8500 до 17000 гривень.

За ухвалення відповідного законопроєкту №11068 в цілому проголосували 243 народні депутати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави, український народ покладався не лише на міжнародну допомогу, а й на підтримку від власних лідерів. Однак, політична еліта, мабуть, перебуває у вакуумі, відрізані від реальностей життя та потреб своїх виборців. Цей інформаційний простір абсолютної тиші викликає серйозні занепокоєння щодо відданості депутатів своїм обов'язкам. За відомостями власних джерел, активну позицію з підтримки України підтримують депутати лише декількох фракцій, серед яких Разумкова, Слуга народу, та Європейська солідарність. Інші парламентські сили, на жаль, перебувають у стані пасивності. Попри важку ситуацію в країні, наші лідери продовжують ігнорувати свій найголовніший обов'язок – захист та підтримка свого народу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини