Головна Новини Політика внутрішня політика Залужний потрапляє в архетип «батька» і може піти у велику політику
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний потрапляє в архетип «батька» і може піти у велику політику

Валерій Залужний не має іншого вибору, тому піде в політику, пише у Фейсбуці політолог Олег Постернак. Проте є загроза, щоб він не «обріс» політичним «нафталіном» і різними «заробітчанами», пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 11:14
Поділіться публікацією:

Після ймовірної відставки з посади головнокомандувача ЗСУ Валерій Залужний може піти у велику політику, оскільки його, очевидно, не цікавлять ні робота послом, ні викладання у вузі.

Залужний потрапляє в архетип «батька» і може піти у велику політику

Порошенко хотів би використати Залужного для повернення у владу

Саме тому, вважає Олег Постернак, Залужний стоїть перед завданням вибору моменту стартового позиціонуванням та "точки входу" у велику політику.

"Вже зрозуміло, що він електорабельний, у більшій мірі через попадання у природній архетипний образ "батька", такого собі "кошового отамана", козака-характерника, який завжди має свою "окрему думку",
— вважає політолог.

За його словами, такою "окремої думки" у вигляді колонки на CNN і вирішив розпочати генерал свій рух у майбутнє, єдиною відомою змінною якою є його запрограмована відставка.

"В цій колонці помітні два чітких, хоч і завуальованих, випади проти чинної влади. Перший – докір за відсутність з боку "державних інституцій" (читай – політичного керівництва) непопулярних рішень для вирішення проблеми комплектації ЗСУ. Другий – констатація факту монополізації оборонно-промислового комплексу. Хід зроблено",
- відзначає Постернак.

Проте, на його думку, є ризик, що Залужний приросте різноманітними "блогерами-халтурщиками", політичним "нафталіном", різними "заробітчанами", горе-мейкерами комунікацій, які не проти із апетитом поживитись із електорального "золотого коритця".

"Із табору Порошенка доносяться повоєнні політичні схеми "Залужний – президент, Порошенко – прем’єр", що для них стало б ідеальним трампліном з повернення. Дехто констатує, що Залужний зробить величезну помилку, якщо увійде у альянс із Порошенком. Прив’язка Залужного до Порошенка точно почне проектувати антирейтинг Петра Олексійовича на неофіта-політика",
— додав політолог.

Як писали "Коментарі", головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на тлі чуток про свою відставку у привітанні начальнику Генштабу ЗСУ Сергію Шапталі подякував йому, що той був поряд під час війни, і запевнив, що їм не буде соромно за зроблене.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

6 лютого 2024, 16:56

А вот Залужного я бы поддержал. Во всяком случае, в отличии от скотины зеленского, он у меня вызывает уважение

Ігор

5 лютого 2024, 11:22

Програшний боягуз якого переміг карликовий юдеєць. Та і на фронті Бог юдейців його покинув.


Новини