Головна Новини Політика внутрішня політика Законопроєкт про множинне громадянство передбачає, що росіяни можуть отримати український паспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт про множинне громадянство передбачає, що росіяни можуть отримати український паспорт

Дві категорії громадян Росії можуть отримати український паспорт завдяки новому законопроєкту про множинне громадянство.

24 січня 2024, 15:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри загальну заборону на отримання українського громадянства для росіян, поданий президентом Володимиром Зеленським законопроєкт про множинне громадянство передбачає деякі винятки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Бабель".

Законопроєкт про множинне громадянство передбачає, що росіяни можуть отримати український паспорт

Росіяни можуть отримати українське громадянство. Фото з відкритих джерел

Голова Державної міграційної служби Наталя Науменко пояснила, що у разі ухвалення закону про множинне громадянство, український паспорт можуть отримати деякі категорії росіян.

"Цим проєктом ми допомагаємо насамперед найбільш вразливим категоріям. З нашої точки зору, це військовослужбовці, які воюють за Україну або поклали за неї життя", — пояснює Науменко.

За її словами також на українське громадянство можуть розраховувати та сім'ї військових, які воюють на боці ЗСУ.

Крім цього, голова міграційної служби вказала на ще одну категорію, яким Україна буде видавати паспорти – росіяни, які залишили РФ через політичні мотиви.

"Якщо вони виїхали з політичних мотивів до 24 лютого 2022 року, то мали достатньо часу, аби звернутися до міграційної служби й врегулювати свої питання: оформити статус біженця або якщо мали українське коріння — за іншою процедурою", — говорить Наталя Науменко.

Однак Науменко наголошує, що траплялись випадки, коли росіяни отримували українське громадянство у 2012 році, але не відмовлялись від російського. В такому разі вони втрачали український паспорт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український продюсер отримав російський паспорт.

Також "Коментарі" писали, що росіяни масово подають документи на отримання громадянства в одну з країн Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини