Головна Новини Політика внутрішня політика Загострення на Донбасі: з чим може бути пов'язана така активність окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення на Донбасі: з чим може бути пов'язана така активність окупантів

Бойовики на Донбасі активізувалися

26 липня 2021, 22:23
Поділіться публікацією:

Згідно з даними пресцентру операції Об'єднаних сил, російсько-окупаційні війська 26 липня за станомом на 17:00 російсько-окупаційні війська 26 липня за станом на 17:00 зробили 10 обстрілів, в тому числі з використанням мінометів 82-мм і 120-мм калібру, а також артилерії 122-мм. Внаслідок цих ударів 4 українських військовослужбовців отримали осколкові поранення, 3 — бойове травмування. З чим може бути пов'язана така активність окупантів? Чи чекати ескалації?

Загострення на Донбасі: з чим може бути пов'язана така активність окупантів

Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

За словами ексспікера Генштабу ЗСУ, військового експерта Влада Волошина, про те, що буде ескалація конфлікту, говорив ряд визначальних чинників.

"Ситуація на Донбасі сьогодні — в патовому стані. І її потрібно зрушувати з цієї "мертвої точки". На РФ тиснули США, наші партнери по нормандському формату. Другий момент. Про те, що ситуація буде зрушуватися саме в бік загострення, говорив той факт, що росіяни масованого завозили в ОРДЛО боєприпаси, переміщали техніку і озброєння. Це підтверджували дані не тільки нашої розвідки, але спостерігачів СММ ОБСЄ. Третє — наближається 30-та річниця Незалежності України, а в РФ — голосування до Держдуми. Традиційно під такі дати російська влада щось "підтягують". У нашому випадку Путін вирішив зробити українцям "подарунок", загостривши ситуацію на Донбасі. З точки зору Кремля, це допоможе набрати бали правлячої "Єдиної Росії". Показати, що РФ нібито краще, ніж Україна, де не вщухають обстріли. Причому обстріли ці окупанти ведуть з мирних районів, — акцентує Влад Волошин. — І якби наші дали відповідь, неминуче постраждала б цивільна інфраструктура і місцеві жителі. Такі провокації я раніше прогнозував на кінець липня — початок серпня. На жаль, прогноз збувається".

На думку військового експерта, ЗСУ мають працювати на випередження. Тим більше то відповідна розвідінформація (про те, куди і як бити) у нас є.

"Також слід активніше залучати міжнародних партнерів, акцентувати їх увагу на те, що відбувається, — впевнений Влад Волошин. — На зустрічі президентів України і США, яка намічена на 30 серпня, потрібно поставити питання про притягнення Штатів до процесу врегулювання російсько-українського конфлікту. Щоб американці посилили тиск на Росію по багатьом болючим для неї напрямкам".

Експерт в питаннях національної безпеки і оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль впевнена, що активність окупантів пов'язана з наближенням 30-ї річниці Незалежності України. І буде лише наростати ближче до 24 серпня.

"До 30-ї річниці нашої незалежності заплановано проведення військового параду, ряд інших масштабних заходів. Ну, а країна-агресор хоче максимально затьмарити наше свято. Тому позиції українських військовослужбовців обстрілюють, йде зростання втрат. Паралельно з цим йде гра на контрастах в інформаційному полі. Збільшилася кількість фейків, вкидань. Російські пропагандисти зі шкури лізуть, намагаючись уявити українську державу в максимально негативному світлі, — пояснює Катерина Коваль. — На жаль, нерідко наша влада самі дають для цього приводи".

На думку експерта, загострення на донбаському фронті як такому і в інформаційному полі — черговий привід зрозуміти важливість не тільки зміцнення обороноздатності України, а й побудови грамотної, сильною, що відповідає викликам часу інформаційної політики.

Нагадаємо, за минулу добу, 24 липня, в Донбасі було зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню. На щастя, обійшлося без поранень і втрат серед українських військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

иван

27 липня 2021, 06:39

Ни одна бл*дь не напишет, что надо экономику и уровень жизни поднимать на Украине. И тогда вернется и Донбасс, и Крым, и в Европу пригласят, и в попку поцелуют...А так как сейчас, через 5-10 лет останутся одни пенсионеры и инвалиды АТО. Ну, еще крестьяне, может быть, выживут.


Новини