Головна Новини Політика внутрішня політика Загородній: Всім, хто причетний до конфлікту на Сході України, треба згадати, що життя – найдорожче, що є у людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Загородній: Всім, хто причетний до конфлікту на Сході України, треба згадати, що життя – найдорожче, що є у людини

Народний депутат вважає, що зараз українській стороні необхідно сідати за стіл переговорів та вести діалог

21 лютого 2022, 17:47
Поділіться публікацією:








Незважаючи на те, що президент України підписав указ про День єднання, об'єднати Україну не вдасться, поки чинна влада не прибере з порядку денного питання, які розколюють суспільство. Таку думку висловив член Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Юрій Загородній в ефірі телеканалу UkrLive.

Загородній: Всім, хто причетний до конфлікту на Сході України, треба згадати, що життя – найдорожче, що є у людини

Юрій Загородній - фото: ОПЗЖ

Парламентарій наголосив, що об'єднання суспільства має стати одним із першочергових завдань влади і формула цього об'єднання вже давно запропонована головою Політради ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

"Сьогодні потрібно займатись питаннями, які об'єднують суспільство. Є Формула національного успіху, її автором є Медведчук Віктор Володимирович. Він запропонував цю формулу ще у 2012-му чи 2013-му році. Коли цю формулу запропонували, основним аргументом було те, що сьогодні українське суспільство розколоте, і якщо далі йти цим шляхом, то може бути розпад держави. Саме тому Віктор Володимирович запропонував формулу, яка передбачає запровадження мораторію на питання, що розколюють суспільство. Він запропонував зосередитись на питаннях, які суспільство об'єднують", – сказав Юрій Загородній.

На думку політика, також необхідно уникати мілітаристської риторики, яка зараз заполонила весь медіапростір. 

"Як представник фракції ОПЗЖ у Верховній Раді як громадянин України не вірю, що почнеться широкомасштабне вторгнення, не вірю в те, що почнеться війна. Потрібно відходити від войовничої риторики, щоби народ заспокоївся. Є для цього реальні аргументи: лідери провідних країн світу стоять на позиції, що війни не буде, і є лише один шлях для врегулювання цього питання – це шлях дипломатії", – упевнений парламентар.

Юрій Загородній наголосив, що зараз саме час українській стороні сідати за стіл переговорів та вести діалог.

"Усім, хто причетний до конфлікту на Сході України, треба остудити свої голови та виходити з того, що життя – це найдорожче, що має людина. І треба сідати за стіл переговорів, щоби врегулювати конфлікт, вирішити це питання. США, Франція, РФ, Німеччина, керівники Європарламенту заявляють, що Мінські угоди є підґрунтям для врегулювання конфлікту. А якщо українській стороні щось не подобається, то слід вести діалог", – сказав нардеп.

І додав: перше, що необхідно зробити, – це скласти зброю та припинити обстріли.

"Сівши за стіл переговорів, слід одразу заявити, що з цієї хвилини обстріл припиняється. Переговори не можуть бути закінчені доти, доки не будуть узгоджені всі нюанси щодо припинення конфлікту. Тільки за столом переговорів можна досягти необхідних компромісів. Як написано у мирному плані ОПЗЖ, автором якого є Віктор Медведчук, шляхом діалогу та компромісів потрібно зробити все, щоб повернути Донбас в Україну, а Україну на Донбас", – підсумував Юрій Загородній.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини