Головна Новини Політика внутрішня політика Загородній: Проголосивши позаблоковий статус, Україна зможе залишитися авторитетним гравцем у міжнародній політиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Загородній: Проголосивши позаблоковий статус, Україна зможе залишитися авторитетним гравцем у міжнародній політиці

За словами політика, проголошення позаблокового статусу та нейтральності збереже Україну як суверенну, незалежну державу

26 січня 2022, 18:15
Поділіться публікацією:








У вівторок, 25 січня 2022 року, фракція "Опозиційна платформа – За життя" зареєструвала розроблений нею законопроект щодо внесення змін до закону України щодо позаблокового статусу держави. Цим законопроектом передбачено, щоб Україна назавжди залишалася позаблоковою країною та мала нейтральний статус. На цьому наголосив член Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат України Юрій Загородній під час брифінгу у Верховній Раді.

Загородній: Проголосивши позаблоковий статус, Україна зможе залишитися авторитетним гравцем у міжнародній політиці

Юрій Загородній - фото: ОПЗЖ

Парламентарій зазначив, що під час роботи над цим проектом закону в ОПЗЖ спиралися насамперед на зовнішньополітичні чинники.

"Якщо аналізувати причини, якими керувалися інші країни, то вони є актуальними і для нинішньої України. Ми знаємо, що, на жаль, Україна перебуває під зовнішнім керуванням. Глави України, починаючи з Ющенка, намагаються привести країну до НАТО, не враховуючи думки та бажання українського народу. Народ України не повністю підтримує цю позицію", – наголосив Загородній.


В ОПЗЖ вважають, що наша країна в цьому питанні має повернутися до Декларації про державний суверенітет України, ухваленої 1990 року.

"Ми вважаємо, що маємо повернутися до основного документу, з якого починалася незалежність України як самостійної, суверенної держави, – до Декларації про державний суверенітет України, ухваленої у 1990 році. У дев'ятому розділі чітко записано, що Україна урочисто проголошує свій намір у майбутньому стати постійно нейтральною державою. Розробка цього законопроекту таки передбачає вирішення всіх цих проблем, які є сьогодні навколо України", – повідомив народний депутат.

Юрій Загородній зазначив, що проголошення нейтральності та позаблокового статусу означатиме, що країна не бере участі у військових конфліктах та не є учасником різних об'єднань. На думку парламентаря, зробивши це, Україна залишиться авторитетним гравцем у міжнародній політиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини