Головна Новини Політика внутрішня політика Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати!
commentss НОВИНИ Всі новини

Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати!

Лідер «Громадської сили» Загід Краснов 16 жовтня оприлюднив відеозвернення до міського голови Дніпра Бориса Філатову, в якому офіційно викликав його на дебати. На сьогодні саме Краснов і Філатов є головними опонентами на виборах мера Дніпра. Це підтверджують і дані соціологічних досліджень

19 жовтня 2020, 14:31
Поділіться публікацією:

Виклик на дебати — це важлива подія передвиборчої гри в будь-якій цивілізованій країні. Суперечка двох головних опонентів у боротьбі за державну посаду дає можливість людям зробити усвідомлений вибір на підставі відвертої розмови, і не стати жертвою маніпуляцій, передвиборчих технологій або замовної чорнухи в ЗМІ. У Дніпрі двома головними опонентами в боротьбі за крісло мера є Загід Краснов і Борис Філатов.

Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати!

Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати

За час передвиборчих перегонів було проведено безліч соціологічних досліджень, і всі вони вказували на одну тенденцію — альтернативи виходу до другого туру Краснова і Філатова немає. Днями на сайті Інституту публічної політики та консалтингу "Інпол" були оприлюднені результати актуального дослідження електоральних уподобань жителів Дніпра, яке було проведено на замовлення інституту Центром громадського розвитку "Інтер-акція". Дослідження було проведено в Дніпрі з 15 по 16 жовтня 2020 року. Всього було опитано 3000 респондентів. Похибка при довірчій ймовірності 0,95 не перевищує 2,6%.
Результати показали, що чинний мер Борис Філатов поступається своєму опоненту Загіду Краснову. Відповідаючи на питання: "За яку з цих партій Ви б проголосували, якби вибори міської ради відбувалися найближчої неділі?" 25,7% серед тих, хто визначився з вибором партії, обрали партію "Громадська сила", на другому місці — "Пропозиція" з 22,6%. На третьому місці, з великим відставанням від лідерів, йде президентська партія "Слуга нар так" з 11,2%.

Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати! - фото 2
Якщо говорити про мерські вибори, то дніпрянам не уникнути другого туру голосування, оскільки жоден з кандидатів в першому турі не набирає більш ніж половину голосів городян. Відповідаючи на питання: "За кого з цих кандидатів ви б проголосували, якби вибори міського голови відбулися найближчої неділі?" 33,2% серед тих, хто визначився з вибором, підтримують Загіда Краснова — лідера партії "Громадська сила". Чинного ж мера Бориса Філатова підтримують 30,1% виборців. Далі, з триразовим відставанням від лідерів перегонів, кандидат від керівної партії "Слуга народу" — Сергій Риженко.

Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати! - фото 3
У другому турі 47,3% респондентів вибрали б Загіда Краснова, а 31,5% дніпрян — Бориса Філатова. 21,2% респондентів не визначилися. 

Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати! - фото 4

Також у дніпрян поцікавилися щодо їх антипатій. Лідером антирейтингу опинився Борис Філатов, з 60,3% голосів "не любові" дніпрян, другий — його колишній опонент на виборах мера Олександр Вілкул з 47,6%, на третьому — Сергій Нікітін. Далі йдуть Сергій Риженко з 10,7%, Мгер Куюмчян з 10,3%. У Загіда Краснова антирейтинг 9,5%.

Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати! - фото 5
З огляду на високий антирейтинг чинного мера, його опонент Загід Краснов має всі шанси на перемогу на виборах міського голови Дніпра. І в зв'язку з цим для Бориса Філатова вийти на дебати з Загідом Красновим було б логічно в боротьбі за симпатії городян. Однак, міський голова так і не зважився прийняти виклик головного опонента на виборах.

Тим часом проти Загіда Краснова його опоненти залучили сьогодні потужний медійний ресурс зі всіляких ЗМІ та численних груп в соціальних мережах, які щодня виливають на нього чорнуху і неправдиву інформацію. Масштаби цієї інформаційної атаки — зайвий доказ, що саме Краснов сьогодні не просто головний конкурент чинного мера, але і фаворит мерських перегонів у Дніпрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини