Головна Новини Політика внутрішня політика Заборона на виїзд є дискримінаційною для жінок - нардепка
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона на виїзд є дискримінаційною для жінок - нардепка

Ірина Геращенко звернула увагу на те, що нововведення поширюється і на депутатів місцевих рад.

29 січня 2023, 16:11
Поділіться публікацією:

Заборона на виїзд держслужбовцям окрім як у відрядження — "популістське рішення Зеленського, РНБО і уряду, яке подобається народу, має ознаки дискримінаційності для тисяч українок та їх дітей". Про це написала народна депутатка Ірина Геращенко у мережі Facebook, повідомляють "Коментарі".

Заборона на виїзд є дискримінаційною для жінок - нардепка

Фото з відкритих джерел.


Вона звернула увагу на те, що заборона на виїзд стосується не лише чиновників, які працюють в уряді, та народних обранців Верховної Ради, а й депутатам місцевих рад.


"За кордон, окрім "ВИНЯТКОВИХ ВИПАДКІВ"  заборонено виїжджати і депутатам місцевих рад. Які не отримують зарплати від держави і часто їх робота в місцевих органах влади є  певним волонтерством", — написала Геращенко.


Вона підкреслила, що серед депутатів місцевих рад 15 тисяч жінок, понад 9 з яких є депутатками сільських рад. 


"Зазначу, що мова йде і про жінок з зон бойових дій: Херсонщини, Луганщини, Донеччини, Запоріжської області, делкупованих територій, які постраждали від бойових дій.  До речі, в багатьох з них чоловіки в ЗСУ і теробороні. Спочатку влада закликала всіх, хто може,  виїхати на зиму з дітьми, тепер — безвиїзд", — обурилася Геращенко. 


За її словами, вона звертала увагу на "це безумство тих, хто на РНБО і Уряді за це голосував", однак все "це закінчиться грандіозним скандалом". 


"Всякі Колі як їздили, так і будуть їздити, вони й не повернулися з Таїланду, — продовжила нардепка. — А от багато жінок- держслужбовиць чи депутаток місцевих рад, які сумлінно виконували свої обов’язки, а ще волонтерили, допомагали фронту, поєднуючи це з тим, що могли провідати дитину, тепер подадуть заяву на звільнення". 


Вона додала, що в умовах війни важливо зберегти психічне здоров’я жінок і дітей, допомогти поєднати материнство і роботу, дозволити мамам самим визначати, як краще для дитини. 


"Україна заходить в глибоку демографічну кризу. Влада ж продовжує робити бездумні кроки, які не мають нічого спільного з боротьбою зі зловживаннями", — резюмувала Геращенко. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини