Головна Новини Політика внутрішня політика Юрій Загородній не вірить у самогубство мера Кривого Рогу Костянтина Павлова
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Загородній не вірить у самогубство мера Кривого Рогу Костянтина Павлова

За місяць до смерті Костянтин Павлов скаржився на комісію, яка гальмувала роботу мерії

16 серпня 2021, 19:35
Поділіться публікацією:

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов був впливовою людиною. У нього за плечима великий досвід адміністративної роботи в рідному місті. Крім того, він був депутатом Дніпропетровської обласної ради і депутатом Верховної Ради двох скликань. Все це говорить про те, що у Костянтина Павлова був авторитет і йому вірили люди, які обирали його і в парламент, і на посаду міського голови. Про це в ефірі телеканалу "Перший незалежний" сказав народний депутат України від партії "Опозиційна платформа — За життя" Юрій Загородній, коментуючи трагічну смерть мера Кривого Рогу.

Юрій Загородній не вірить у самогубство мера Кривого Рогу Костянтина Павлова

Юрій Загородній Фото: golos.ua

Загородній нагадав, що в 2020 році на місцевих виборах Костянтин Павлов, який був кандидатом на пост мера від ОПЗЖ, у другому турі з великим відривом випередив свого опонента, кандидата від президентської партії "Слуга народу" Дмитра Шевчика.

"Ми як раз приїхали, були присутні, працювали всю ніч під час встановлення результатів виборів криворізького міського голови і працювали до тих пір, поки не переконалися в тому, що Костянтин Павлов переміг з великою перевагою свого опонента у другому турі в місті Кривому Розі", — розповів нардеп.

Юрій Загородній зазначив, що запам'ятав Павлова як сильну особистість, вольову і цілеспрямовану людину. Але, за словами парламентарія, близько місяця тому Костянтин Павлов скаржився на те, що в місто прислали комісію, яка намагається знайти недоліки в роботі мерії.

"Він мені розповів, що заїхало людина 70, все перевертають, копають, щось шукають. І просто неможливо нормально працювати, виконувати обов'язки міського голови. Він з нетерпінням чекав закінчення роботи цієї комісії, наскільки я знаю, вона повинна була завершити роботу 16 вересня", — повідомив народний депутат.

Загородній наголосив, що висувати і оцінювати версії того, що сталося — справа правоохоронних органів, але він особисто, як і інші члени ОПЗЖ, не вірить в те, що Павлов міг накласти на себе руки.

"Я не вірю в те, що це необережне поводження зі зброєю або самогубство. Я не вірю, тому що така людина, як Костянтин Юрійович Павлов, не міг просто піти — за своїм характером, за своєю позицією, по своїй цілеспрямованості не міг так з собою зробити. Я думаю і впевнений, що це політичне вбивство", — констатував народний депутат України.

Крім того, на думку Загороднього, це вбивство, як і інші подібні гучні злочини в Україні, розкрито не буде, а чинна влада прийме ту версію, яка буде їй вигідна.

"Якби правоохоронці сказали правду, що це замовне вбивство, відсторонення цієї людини від влади — це стало б ще більшим мінусом для влади. Вони в черговий раз будуть шукати шляхи для того, щоб викрутитися, будуть брехати громадянам України. І це вбивство в черговий раз не буде розслідувано", — сказав на закінчення Юрій Загородній.

Нагадаємо, 15 серпня 2021 року в селі Вільне під Кривим Рогом на порозі свого будинку був виявлений мертвим один з лідерів "Опозиційної платформи — За життя", мер Кривого Рогу, керівник міської організації ОПЗЖ Костянтин Павлов.

Коментуючи цю трагічну подію, в політсилі заявили, що вбивство Костянтина Павлова "Опозиційна платформа — За життя" сприймає як черговий терористичний акт проти опозиції.

"Кати, що діють в інтересах влади Зеленського, виконали чергове замовлення щодо фізичного знищення одного з лідерів ОПЗЖ, нашого мера, який очолював один з найбільших індустріальних центрів України", — підкреслюється в заяві ОПЗЖ. Також в партії зазначили, що готові до того, що влада спробує видати це політичне вбивство за суїцид.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися нові подробиці смерті мера Кривого Рогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини