Головна Новини Політика внутрішня політика Юристи знайшли дивні нестиковки у справі Філатова-Микитася
commentss НОВИНИ Всі новини

Юристи знайшли дивні нестиковки у справі Філатова-Микитася

Юристи Андрій Вігиринський та Геннадій Дубов заявили, що у справі Микитася – Філатова багато «білих плям»

9 січня 2023, 20:55
Поділіться публікацією:

  Юристи Андрій Вігиринський та Геннадій Дубов заявили, що у справі Микитася – Філатова ще багато "білих плям". Вони звернули увагу на суперечливі факти у резонансній справі про хабар мера Дніпра Бориса Філатова. Нагадаємо, це одна з найгучніших справ 2022 року. У жовтні минулого року мер Дніпра Борис Філатов озвучив інформацію про те, що нардеп VIII скликання Максим Микитась пропонував йому хабар у розмірі 22 млн. євро за можливість будувати метро в місті. Однак, незважаючи на гучний піар, при детальному аналізі матеріалів у справі виявились незвичайні факти.

Юристи знайшли дивні нестиковки у справі Філатова-Микитася

Справа Філатова-Микитася (фото з відкритих джерел)


Геннадій Дубов акцентував увагу на тому, що детектив НАБУ "випадковим чином" опинився у Дніпрі та прийняв усну заяву Філатова та протокол. Того ж дня справу було зареєстровано вже в Києві.


Юристи помітили ще одну деталь: суд призначив заставу у розмірі 260 млн. грн. Це на 60 млн більше, ніж просили детективи НАБУ. Обґрунтуванням такої застави для суду стала "гіпотетична участь Микитася у неправомірних діях".  Не доказова база, а "гіпотетична участь". Доволі незвичайно для такої справи, адже під формулювання "гіпотетична участь" можна підвести будь-якого громадянина України.


Андрій Вігиринський зазначив про ще один факт.

"Суд, виносячи рішення про заставу, керувався оцінкою моральних якостей обвинуваченого. Висловлюючись простою мовою, те, що Микитась колись був депутатом, дозволило суду припустити, що він не дуже хороша людина. А це вже ставить під сумнів базове поняття презумпції невинності — одного з основоположних принципів судочинства, який полягає в тому, що особа вважається невинною, поки її провина в скоєному злочині не буде доведена в порядку, передбаченому законом, і встановлена вироком, який набрав законної сили суду",- акцентував юрист.


У справі Микитася — Філатова ще багато "білих плям". Фактом залишається те, що чим більше у справі допущень та припущень, тим простіше захист вигратиме його в суді.


Борису Філатову не звикати змагатися із серйозним опонентом. Якось йому навіть вдалося виграти суперечку з президентом Володимиром Зеленським про ремонт мосту. У цій суперечці суд став на бік Філатова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини