Головна Новини Політика внутрішня політика Юлія Тимошенко вимагає покарати прокурора Тахтарова
commentss НОВИНИ Всі новини

Юлія Тимошенко вимагає покарати прокурора Тахтарова

Лідерка «Батьківщини» подасть заяву про злочин столичного прокурора, який «розчерком пера» відправив за ґрати голову Буринської ОТГ Віктора Ладуху

24 травня 2022, 18:56 comments1168
Поділіться публікацією:








Голова політичної партії "Батьківщина" домагатиметься покарання для столичного прокурора Олександра Тахтарова, який відправив під арешт міського голову Бурині, що на Сумщині, Віктора Ладуху. Таку заяву Юлія Тимошенко зробила біля приміщення Подільського районного суду Києва, що розглядав апеляцію на запобіжний захід для голови ОТГ.

Юлія Тимошенко вимагає покарати прокурора Тахтарова

Юлія Тимошенко (фото з відкритих джерел)

Суд визнав постанову прокуратури незаконною та звільнив Віктора Ладуху з-під варти.

"Прокурор не мав права виносити самостійне рішення про арешт на 30 діб (ред. Пана Ладухи), якщо є слідчий суддя на місці. Це абсолютне порушення закону і тому ми будемо заявляти про злочин. Я зараз буду звертатись до наших адвокатів для того, щоб вони підготували заяву про злочин", — заявила лідерка "Батьківщини".

Одіозну постанову про арешт видав прокурор Олександр Тахтаров — перший заступник керівника Подільської окружної прокуратури Києва.

Юлія Тимошенко каже, що правоохоронець перейшов межу і сам це розуміє.

"Він уже зрозумів, що пахне трохи не так, як вони хотіли. Тому він втік з судового засідання, навіть не дослухавши рішення суду. Це означає, що він уже зрозумів, що це йому не зійде з рук", — заявила народна депутатка.

Лідерка "Батьківщини" також хоче зустрітися з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою та особисто викласти їй зазначені факти.

Зазначимо, мера Бурині Віктора Ладуху, його заступника Євгена Базиму та депутата Буринської міськради Олександра Гудименка затримали наприкінці квітня, за звинуваченням у співпраці з російськими окупантами. Прокурор відправив усіх трьох за ґрати, перебравши на себе повноваження має суд. Адвокати посадовців заявляють, що справа має ознаки політичного замовлення. На захист мера Бурині став міський голова Конотопа Артем Семеніхін, а також — представники Православної церкви України. Всі вони кажуть: Віктор Ладуха — знаний патріот і волонтер, тому не вірять у звинувачення прокуратури.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини