Головна Новини Політика внутрішня політика Якщо Зеленський реально хоче боротися з олігархами, він повинен націоналізувати облгази Фірташа: експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо Зеленський реально хоче боротися з олігархами, він повинен націоналізувати облгази Фірташа: експерт

Експерт розповів, які реальні кроки по боротьбі з олігархами потрібно зробити українській владі

22 червня 2021, 20:16
Поділіться публікацією:

Якби президент України Володимир Зеленський вів реальну, а не фіктивну, боротьбу з олігархами, то він би націоналізував обласні газові компанії, які контролюють бізнесмени Дмитро Фірташ та Сергій Льовочкін. Про це в своєму блозі на сайті "Апостроф" розповів політичний експерт Денис Покровщук.

Якщо Зеленський реально хоче боротися з олігархами, він повинен націоналізувати облгази Фірташа: експерт

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Так, Зеленський і РНБО ввели санкції проти газового олігарха Дмитра Фірташа. На думку блогера, скоро на сайті ОП опублікують відповідний указ: який саме бізнес заблокували у Фірташа, а особливо — торкнулися санкції його медіаактиву — каналу "Інтер" і активів його найближчого соратника — Сергія Льовочкіна.

Далі блогер пояснює, чому так важливо звернути увагу на те, за що конкретно Рада вводить санкції проти Фірташа.

"Санкції Фірташу прилетіли саме за торгівлю титаном з підприємствами оборонної промисловості Росії. Дійсно, це держзрада і фінансування тероризму. Навесні цього року група Фірташа/Льовочкіна в обмін на зусилля по розвалу ОПЗЖ отримала в користування чергову ділянку з покладами титанових руд у Житомирській області. А значить, повинні анулювати дозвіл на видобуток титану ", — уточнює Покровщук.

За його словами, санкції проти Фірташа повинні автоматично означати санкції проти медіаактиву Фірташа / Льовочкіна — каналу "Інтер".

"Адже, "Інтер"- це проросійський пропагандист, який впроваджує в суспільство проросійські наративи, а його власники — підсанкційні олігархи, які торгують з Росією і можуть бути залучені до держзради", — вважає Денис Покровщук.

Третє на що звертає увагу блогер, це те, що Фірташ і Льовочкін спровокували тарифну кризу в Україні, задерши ціни на газ і його доставку.

"Через це відбувся тарифний майдан, а влада була налякана і пішла на поступки за рахунок державного "Нафтогазу". Тобто, Фірташ/Льовочкін не постраждали, а за підвищення тарифів заплатять з держскарбниці. Якщо Зеленський хоче приборкати олігархів, перше, що він повинен був зробити — націоналізувати облгази. Це дало б негайний ефект до зниження цін на газ для українців", — вважає політичний експерт.

На його думку, якщо Зеленський "не грає в піддавки з газовими олігархами", то він зобов'язаний закрити "Інтер", відібрати ліцензії на видобуток корисних копалин, націоналізувати облгази й порушити кримінальні справи проти Фірташа та Льовочкіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини