Головна Новини Політика внутрішня політика Яка з партій найбільше отримає фінансування з держбюджету: стали відомий цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка з партій найбільше отримає фінансування з держбюджету: стали відомий цифри

"Слуга народу" як і раніше в лідерах по фінансуванню партій з держбюджету

20 вересня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Найбільше держфінансування перепаде в наступному 2022 році правлячої партії "Слуга народу". "Слуги народу" отримають на свою діяльність з державної скарбниці майже 440 мільйонів гривень. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє рух Чесно.

Яка з партій найбільше отримає фінансування з держбюджету: стали відомий цифри

Верховна Рада. Фото: zn.ua

Аналітики зазначають, найменше отримає з держбюджету партія "Батьківщина" — 83 млн гривень. Соратники Тимошенко хоч і отримали на виборах достойніше результат, ніж "Європейська Солідарність" і "Голос", але позбулися фінансування у вигляді гендерної надбавки. А все тому що саме чоловіки зайняли прохідні місця у виборчому списку на виборах до Верховної Ради.

Що ж стосується "Європейської Солідарності" і "Голосу", то вони отримають 126,7 млн гривень і 103,5 млн гривень відповідно. "Опозиційна платформа — За життя!" буде задовольнятися 132,8 млн гривень.

Яка з партій найбільше отримає фінансування з держбюджету: стали відомий цифри - фото 2

Всього ж на фінансування політичних сил передбачено 697 млн гривень. Якщо порівняти з минулим роком, то бюджет на діяльність політичних сил виріс трохи більше, ніж на 21% і він є найбільшим з моменту введення держфінансування політичних партій, яке було введено з 2015 року. У русі Чесно відзначають, що фінансування політичних партій — це складова реформи політичного фінансування. Вона чітко прописує правила фінансування приватними особами партій, а також вводить щоквартальні звіти політичних сил, які уважно аналізує Назка. Головна суть цієї реформи полягала в тому, щоб зменшити залежність політичних партій від так званих меценатів або ж, як кажуть в народі, олігархів.

Читайте на порталі "Коментарі" — в "Слузі народу" заявили про зраду в лавах партії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини