Головна Новини Політика внутрішня політика Як промисловість в Україні впливає на екологію
commentss НОВИНИ Всі новини

Як промисловість в Україні впливає на екологію

Міністр захисту довкілля розповів про світові тенденції та амбітні плани української влади в галузі екології

7 червня 2021, 15:01
Поділіться публікацією:

Глобальні зміни клімату можуть посісти перше місце серед проблем людства, посунувши військові конфлікти, нехватку питної води та їжі. Про це під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, передає кореспондент "Коментарів".

Як промисловість в Україні впливає на екологію

Роман Абрамовський. Фото: ОП

Світові тенденції вимагають від сучасної промисловості переходу до "чистих" технологій виробництва, наголосив міністр захисту довкілля. На його думку, треба припинити будь-які дискусії та об’єднатися у боротьбі з глобальними змінами клімату, зокрема — в Україні.  

"Аграрний сектор продукує чимало викидів. Це майже 24% від загальних викидів. Але це не тільки про якісь загрози та обмеження, це і можливості для аграрного сектору — ефективне ведення аграрного виробництва", — зазначив Абрамовський.

За його словами, з кліматичними змінами можна легко впоратися.

"Варто просто не генерувати викиди від виробництва електроенергії та все електрифікувати. Все — проблема буде вирішена, але який складний цей шлях. Україна одна з перших долучилася та дуже швидко ратифікувала Паризьку угоду й почала виконувати її. Але перший національний значний внесок був не надто амбітним", — розповів міністр захисту довкілля України.

Україна працює над другим внеском після підписання Паризької угоди, анонсував посадовець. Він зазначив, що "колір" інвестицій у майбутньому буде "зеленим" і буде дуже важко розвивати виробництво без сучасних екологічних технологій. 

"У 2018 році в нас рівень викидів був 39% від рівня 1990 року. Торік це вже було трохи більше 37%. Ми беремо на себе завдання по виконанню цілі до 2030 року — 35%", — пояснив Абрамовський.

Нагадаємо, під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" президент Володимир Зеленський розповів про плани щодо поліпшення екологічної ситуації в країні та анонсував великі екоподатки для промислових підприємств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини