Головна Новини Політика внутрішня політика Як буде проходити іспит з української мови для держслужбовців — опубліковано зразок
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде проходити іспит з української мови для держслужбовців — опубліковано зразок

Іспит з української мови буде складатися з двох частин: письмової та усної

18 березня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила зразок іспитової роботи, яка з 16 липня 2021 року стане обов'язковою для вступу на державну службу. Зразок розміщено на сайті Нацкомісії зі стандартів державної мови.

Як буде проходити іспит з української мови для держслужбовців — опубліковано зразок

Іспит для чиновників: як проходитиме екзамен з української мови. Фото: zikua.tv

Екзамен буде складатися з письмової та усної частини. Письмова частина поділяється на три блоки: “Культура мови”, “Читання” та “Письмо”.

“Культура мови” складається з 24 тестових завдань, “Читання” з 20 тестів. Всі завдання тісно пов'язані з діловою сферою.

Тести перевірятимуть спроможність майбутнього чиновника вільно та грамотно висловлювати свої думки державною мовою, дотримуватися чинного правопису та критично осмислювати прочитану інформацію.

Після тестів в блоці “Письмо” кандидати повинні виконати розгорнуте завдання. Спочатку їм треба буде послухати аудіозапис. Після цього їм дається час аби написати переказ почутого та висловитися щодо піднятої теми. Розмір тексту — від 100 слів.

І останній етап — “Говоріння”. В цій частині кандидат на посаду держслужбовця має показати свої комунікативні навички. При чому розмова не має прив'язки до певної професійної теми. В цій частині екзаменатор оцінюватиме логічність думок, вміння підтримати розмову, грамотність та правильність вимови. Триватиме остання частина до 20 хвилин.

Якщо кандидат успішно складає іспит, він отримує сертифікат та може претендувати на державні посади.

Раніше повідомлялося, що в Верховній Раді загорівся пульт голосування. Як це трапилося, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, що Олексій Арестович скандально відреагував на прохання громадянина перекласти пост у Фейсбуці українською мовою. Подробиці читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини