Головна Новини Політика внутрішня політика Вже майже середина липня, Україна виходить на пік туристичної активності - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже майже середина липня, Україна виходить на пік туристичної активності - експерт

Приазов'ї вже прийняло перший мільйон туристів в цьому році

10 липня 2021, 04:47
Поділіться публікацією:

Вже майже середина липня. Україна виходить на пік туристичної активності. У пріоритетах — відпочинок біля моря, українські Карпати, українське Полісся. Про це заявив ексміністр курортів і туризму Криму, глава Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв виданню "Коментарі-Україна".

Вже майже середина липня, Україна виходить на пік туристичної активності - експерт

Олександр Лієв (фото з відкритих джерел)

"Люди прагнуть виїхати з міста. Це час, щоб правильно застосувати культурний туризм — відвідування деяких культурних об'єктів чи подій, музеїв, національних парків. Останніх у нас — як у Канаді. А відвідувачів приблизно в сто разів менше. Тому що це поки непопулярна тема, а багато цікавих місць просто невідомі. Розглянемо на прикладі Приазов'я, де ми зараз активно моніторимо ситуацію, допомагаючи розвитку курортів. Приазов'ї вже прийняло перший мільйон туристів в цьому році. А в музеях і нацпарках там — помітної активності немає ", — вважає Лієв.

За його словами, багато туристів просто не знають про існування українського Стоунхенджу — заповідника "Кам'яні могили", який розташований частково в Донецькій, частково — в Запорізькій області.

"Це — унікальне місце, яке претендує на статус об'єкта під охороною ЮНЕСКО. Є й інші цікаві об'єкти. Той же Національний парк Меотида — на Донеччині, в районі Маріуполя. Ті ж маріупольські, бердянські мелітопольські, Генічеський музеї. Зараз ці ресурс в заробіток на туристичному потоці фактично не включені", — додав він.

Нагадаємо, Україна і Туреччина підписали меморандум про поглиблення співпраці в галузі туризму. Експерти оцінили для порталу "Коментарі-Україна" значення цього документа. Так, Виконавчий директор Української Асоціації туристичних агентств (УАТА) Павло Григораш зазначає, що такі меморандуми швидше декларативними. Але вони дають позитивний сигнал ринку, а в наш неспокійний час це важливо.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини