Головна Новини Політика внутрішня політика Влада зобов'язана націоналізувати облгази Фірташа-Льовочкіна, інакше санкції РНБО — порожній звук, — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада зобов'язана націоналізувати облгази Фірташа-Льовочкіна, інакше санкції РНБО — порожній звук, — експерт

На думку Валерія Клочка, санкції проти Фірташа існують тільки «для замилювання очей українцям в гучних заявах Данилова»

2 липня 2021, 18:38
Поділіться публікацією:

Санкції РНБО проти бізнесмена Дмитра Фірташа на сьогодні не виглядають реальною боротьбою влади з олігархами. Таку думку в особистій колонці на порталі "Апостроф" висловив політичний експерт Валерій Клочок, зазначивши, як слід чинити, щоб обмеження і справді мали потрібний ефект.

Влада зобов'язана націоналізувати облгази Фірташа-Льовочкіна, інакше санкції РНБО — порожній звук, — експерт

Експерт Валерій Клочок про санкції проти Фірташа. Фото: "Коментарі"

"Два тижні тому про людське око Зеленський разом зі своєю РНБО ввів санкції проти олігарха Дмитра Фірташа. За логікою, цього ж дня уряд спільно з парламентським комітетом мали ініціювати законопроєкт про націоналізацію облгазів дуету Фірташа-Льовочкіна. Але вже третій тиждень всі законодавчі ланки цього ланцюга і Зеленський разом із ними роблять вигляд, що нічого не відбувається, і просто не діють", — пише експерт.

Експерт вважає, що оголошення санкцій проти Фірташа відбулося лише "для замилювання очей українцям в гучних заявах Данилова". На думку Валерія Клочка, ці санкції повинні були привести до відчутного зниження цін на газ для українців, але факти демонструють іншу картину.

Також Клочок зазначив, що "об'єднання Фірташ/Льовочкін" може бути відповідальним за створення тарифної кризи в Україні. Саме вони, за словами політичного експерта, контролюють більшу частину облгазів і афілійованих з ними газзбутів, і нібито саме під їх керівництвом зростали тарифи на блакитне паливо.

Нагадав Клочок і про те, що санкції проти Фірташа ввели за поставку титанової сировини, яку отримували військові підприємства Росії досить довгий час.

"Тут уже мова може йти про фінансування тероризму і державну зраду. Не так давно Зеленський прекрасно виїжджав на цій темі і заробляв політичні очки. Так що ж пішло не так цього разу, якщо справа ведеться без будь-якого суду і слідства?" — каже Клочок.

Також він зазначив, що за аналогією закриття трьох опозиційних телеканалів після введення санкцій проти їх власника, вже як два тижні своє мовлення мав припинити телеканал "Інтер", але цього досі не сталося.

"Тому зараз у Зеленського є один шлях для порятунку свого кейсу "по боротьбі з олігархами". Він зобов'язаний запустити процес по націоналізації облгазів групи Фірташа-Льовочкіна. Це, в свою чергу, відразу ж дозволить знизити ціну на газ для кінцевого споживача. Після цього непогано б було напружити СБУ щодо виконання своїх безпосередніх обов'язків і порушити справи про держзраду проти всіх олігархів, які спонсорують Російську Федерацію", — пише експерт.

Валерій Клочок впевнений, що за реальної, а не уявної боротьби з олігархами облгази повинні відійти українцям, а на всіх "українських" спонсорів РФ слід завести кримінальні справи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини