Головна Новини Політика внутрішня політика Влада намагається зачистити опозицію напередодні дострокових президентських виборів, — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада намагається зачистити опозицію напередодні дострокових президентських виборів, — експерт

На підготовку до нової передвиборної гонки за крісло президента натякає підвищена медіактивність Володимира Зеленського, говорить Журавський

29 червня 2021, 16:27
Поділіться публікацією:

Українська влада намагається блокувати опозиційних політиків напередодні дострокових виборів. Так коментує судовий розгляд проти лідера партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук Віталій Журавський, пише "112.юа".

Влада намагається зачистити опозицію напередодні дострокових президентських виборів, — експерт

Доктор юридичних наук Віталій Журавський. Фото із відкритих джерел

"Йде зачистка опозиції, посадили під домашній арешт за надуманими звинуваченнями Віктора Медведчука, проводять обшуки без рішень суду у народних депутатів від ОПЗЖ. Публічний постійний наїзд на Порошенка і його "ЄС". РНБО перетворено з "координуючого органу при президенті" на репресивний і піарний для переслідування неугодних політиків, бізнесменів. Їх позбавляють майна, активів і навіть громадянства", — зазначив Журавський.

Експерт нагадує, що в парламенті також нині зареєстрували законопроєкт від "Слуги народу", яким хочуть заборонити можливість оскаржити рішення РНБО в суді.

"Указом президента звільнені два судді КС. А робота його заблокована. У парламенті наступного тижня будуть розглядатися закони про олігархів, які мають можливість їх до смерті налякати і відбити бажання фінансувати альтернативні політичні проєкти", — додав доктор юридичних наук.

Також Віталій Журавський стверджує, що президент використовує будь-який, навіть найменший, привід, щоб "засвітитися" в ЗМІ. На думку експерта, це лише підтверджує, що Україні слід очікувати дострокових президентських виборів.

"Медіаактивність глави держави зашкалює. Він мало не щодня знаходить різні інформаційні приводи, щоб про нього говорили. Це зазвичай відбувається тільки під час виборчої кампанії. Регулярно використовується соціологія — як маніпуляція громадською думкою. Ті цифри підтримки Зеленського, які показують корумповані соціологи за рахунок влади, не збігаються з реаліями, однак впливають на настрої електорату. Думаю, передчасні президентські вибори не за горами", — резюмував доктор юридичних наук.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони запровадити санкції проти 8 осіб. Серед них голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.

13 травня в Печерському суді Києва обрали запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку. 21 травня Київський апеляційний суд залишив в силі цілодобовий домашній арешт для нардепа.

У ОПЗЖ, реагуючи на це, заявили, що такі дії влади — відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини