Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук: Якщо влада не реалізує мінські угоди, то вона свідомо йде на те, щоб втратити Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: Якщо влада не реалізує мінські угоди, то вона свідомо йде на те, щоб втратити Донбас

За словами лідера опозиції, українська влада може змінити свою політику та повернути людей, які живуть на Донбасі, в Україну

14 грудня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Мирне врегулювання конфлікту на Донбасі можливе, але для цього державі треба стати на шлях реалізації мінських угод. Таку думку висловив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат України Віктор Медведчук в інтерв'ю "Росія-24", пише 112.ua.

Віктор Медведчук: Якщо влада не реалізує мінські угоди, то вона свідомо йде на те, щоб втратити Донбас

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Я твердо і послідовно вірю в те, що мирне врегулювання можливе. Але для цього владі України, яку очолює пан Зеленський, треба твердо стати на шлях реалізації мінських угод, продемонструвати політичну волю щодо реалізації мінських угод. Для цього, я наголошую, необхідно виконати політичну частину цих угод, а саме: прийняти відповідні закони про амністію, про вибори на Донбасі, про особливий статус і внести зміни до Конституції щодо особливого статусу. з іншого боку", — наголосив Медведчук.

Політик зазначив, що мінські угоди потрібні і для того, щоб повернути людей, які живуть на Донбасі, в Україну, проте тут потрібна політична воля влади. Її відсутність, на думку Медведчука, може спричинити втрату цих громадян.

"Чи я вірю, що влада може все-таки зробити те, що може спричинити – через реалізацію мінських угод – повернення людей на Донбасі до України? Так я вам хочу сказати: так, я в це вірю. Я в це вірю, якщо на це буде політична воля влади, а якщо її не буде, то цього не станеться, а якщо цього не станеться, то тоді альтернативи реалізації мінських угод українською владою немає. мінські угоди, отже, вона свідомо йде на те, щоб втратити і цих людей, і ці території, бо не можна говорити лише про території – треба говорити про людей, які мають побачити, повертаючись до України, що для них створено нормальні умови, що вони захищені, тобто мають бути і гарантії захисту, і гарантії рівня життя.Цього поки що в діях української влади просто не передбачається, але змінити свою поведінку і свою політику влада може. Я вірю, що це можливо, але маю великі сумніви, що це відбудеться", — заявив лідер ОПЗЖ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини