Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук: повернення Донбасу в Україну - головна задача
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: повернення Донбасу в Україну - головна задача

За словами Віктора Медведчука, міжнародне визнання так званих "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями унеможливить мирне врегулювання конфлікту на Донбасі

16 жовтня 2021, 12:51 comments1118
Поділіться публікацією:

Віктор Медведчук оскаржив висунуті проти нього Офісом Генерального прокурора звинувачення у фінансуванні тероризму, вказавши на те, що у 2014-2015 роках "ДНР" і "ЛНР" не були визнані українськими судами терористичними організаціями. Про це голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" сказав на брифінгу після засідання Печерського районного суду міста Києва щодо обрання запобіжного заходу.

Віктор Медведчук: повернення Донбасу в Україну - головна задача

Віктор Медведчук, фото: "Капітал"

"ДНР" або "ЛНР" може бути визнана терористичною організацією тільки і виключно за рішенням суду. У нас протягом 2017-го, 2018-го і 2019 років є кілька справ по Україні, коли в тих чи інших випадках окремо "ДНР" або "ЛНР" визнавалися терористичними організаціями. Нічого спільного з тим періодом, який сьогодні ставиться, — листопад 2014-го — січень 2015-го, нічого спільного з тим, що приводиться як докази у матеріалах підозр щодо того, що виявлялося сприяння "ДНР" і "ЛНР", це не має. Тому що на той момент і тоді в установленому законному порядку вони не були визнані терористичними організаціями", — підкреслив опозиційний політик.

Також Віктор Медведчук нагадав, що всі звернення Верховної Ради про визнання "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями закінчилися безуспішно. За словами Медведчука, міжнародне визнання їх терористичними організаціями унеможливить мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

"У світі (міжнародні організації — ООН, ОБСЄ) добре розуміють, що як тільки це станеться, про мир, про повернення Донбасу в Україну і України на Донбас можна буде просто забути. Тому цього робити, я вважаю, категорично не можна, тому що ми зацікавлені у відновленні територіальної цілісності", — говорить Віктор Медведчук.

Політик каже, щоб Донбас повернувся в Україну, для цього потрібно встановити мир.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Микола Скорик пояснив, чому Медведчуку обрали такий запобіжний захід. Влада чинить безпрецедентний тиск на опозицію в особі голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука. Мета влади — відволікти увагу громадян від катастрофічної ситуації в країні і перешкодити опозиційному політику виконувати свої обов'язки народного обранця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

виктор

26 лютого 2022, 18:06

просто зеленский не успел уничтожить эту тварь


Новини