Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук дав велике інтерв'ю впливовому французькому альманаху Politique Internationale
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук дав велике інтерв'ю впливовому французькому альманаху Politique Internationale

Віктор Медведчук дав свою оцінку світовим та українським політичним подіям

27 січня 2021, 19:35 comments1084
Поділіться публікацією:

У зимовому випуску Politique Internationale — одного з найбільш авторитетних французьких щоквартальних політичних альманахів, розрахованих на професійну аудиторію, — вийшло інтерв'ю голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука. Редакція цього альманаху про міжнародні відносини, що більше 40 років видається в Парижі, назвала матеріал "Україна — Росія: Посередник". Як визнали в Politique Internationale, саме це слово найточніше відображає ту роль, яку Медведчук грає в непростих відносинах між найбільшими країнами Східної Європи.

Віктор Медведчук дав велике інтерв'ю впливовому французькому альманаху Politique Internationale

Віктор Медведчук дав інтерв'ю альманаху Politique Internationale

Хоча Кембриджський словник дає і більш детальний переклад терміна "Le go-between": "Людина, яка передає послання і говорить з тими, хто не може говорити один з одним". І це визначення точно характеризує позицію Медведчука і його роль у відносинах України і Росії, яку європейці розуміють дуже добре.

Віктор Медведчук дав велике інтерв'ю впливовому французькому альманаху Politique Internationale  - фото 2

Про рівень професійної дискусії на сторінках цього видання свідчить те, що в зимовий випуск також увійшли інтерв'ю та статті єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерс, міністра Франції з європейських справ Клемана Бона, начальника Генштабу Франції генерала Франсуа Лекуантра, президента Молдови Майї Санду, екс-кандидата на пост Президента Республіки Білорусь Світлани Тіхановської та інших європейських політиків, вчених-міжнародників, філософів.

Медведчук на прохання Politique Internationale не тільки дав свою оцінку світовим політичним подіям і французьким державним діячам минулого, а й вичерпно відповів на питання про Україну, що цікавлять європейську політичну еліту. Наведемо ключові тези інтерв'ю:

— Процес врегулювання конфлікту як і раніше в глухому куті через відсутність політичної волі. Її не було у Президента Порошенко, її немає і у Президента Зеленського.

— Політика насильницької українізації, спроби заборонити святкування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні, переписування історії, прославляння нацизму і фашизму, жорстка санкційна політика — чи реально при цьому Зеленському та його команді повернути Донбас в Україні, а Україну на Донбас? Думаю, відповідь очевидна.

— Україна продовжує залишатися найбільш корумпованою країною, за рівнем злочинності знаходиться на 1-му місці в Європі, а по індексу привабливості для ведення бізнесу займає останнє місце в Європі.

— Мирний план з детальним описом кроків для мирного врегулювання, став частиною програми "Опозиційною платформи — За життя".

— "Парламентський вимір" нормандського формату дозволить зробити істотне сприяння переговорному процесу в нормандському форматі. Залучення парламентаріїв чотирьох країн "нормандської четвірки" (а план ОТЗЖ підтримали не тільки парламентарії Франції, а й Росії, і Німеччини, і навіть європарламентарі) здатне зрушити переговорний процес з мертвої точки.

— Буде доречним згадати про ідею Великої Європи — від Лісабона до Владивостока. Окремі члени Євросоюзу вже розуміють, що треба керуватися інтересами національних економік, а не геополітичними "хотєлками" Вашингтона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дан

27 січня 2021, 20:49

ОБЪЕКТИВНО: пиндосы вложились не меньше чем на 10 миллиардов $ в майдан, а затем и в нынешний майдановский каганат, с начатой им украинской гражданской во,йной. Реальная отдача от вложенного бабла пока небольшая: Крым ушёл к России, а сама Россия на во,йну не пришла, экономика сегодняшней Украины в постоянном зашкваре и её надо удерживать новыми финансовыми инъекциями. Европейские партнёры доведены до прединфарктного состояния от украинских проблем и им уже надоело оказывать "партнэрскую" поддержку прогнившему порошенковскому режиму, и вся надежда у них, конечно, была на то, что придёт более вменяемый и адекватный политик, чем печально известный шоколадный опарыш. В любом случае пиндосам крайне важно давить на Россию, поскольку её политический альянс с Китаем станет для них фатальным и последним ударом уже в ближайшем будущем, а в качестве давления они пытаются использовать нашу несчастную Украину. которая кровью своих граждан должна обеспечивать политические амбиции пиндосовского госдепа. Чем это закончится, сказать трудно, но уж точно ЛЮБОЙ исход этой борьбы не станет благом для украинского народа. И уж точно пресловутая "евроинтеграция" и "членство" в НАТО окончательно РАЗРУШИТ Украину как государство.


Новини