Головна Новини Політика внутрішня політика Відставка Юлії Мендель: експерти розповіли, що могло вплинути на звільнення прес-секретаря президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставка Юлії Мендель: експерти розповіли, що могло вплинути на звільнення прес-секретаря президента

Експерти не бачать нічого дивного в ймовірній відставці Юлії Мендель і кажуть, що передумови для цього були вже давно

30 квітня 2021, 16:13 comments2018
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель вирішила покинути посаду. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на джерела в Офісі президента.

Відставка Юлії Мендель: експерти розповіли, що могло вплинути на звільнення прес-секретаря президента

Причини звільнення Юлії Мендель. Фото: Сергій Харченко / Zuma / ТАСС

Відставка Мендель і конфлікт інтересів в ОП

Директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД), доктор політичних наук Ігор Петренко нагадує, що чутки про відставку Мендель мусуються вже пару тижнів. Але зараз вони, схоже, знайшли реальні обриси.

"Якби чутки залишилися чутками, можна було б говорити про прояв внутрішньої боротьби груп впливу навколо президента. Не знаю, до чиєї групі належить Мендель. Але знаю, що є конфлікт між главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і його замом Кирилом Тимошенком. Можливо, одна з цих груп вирішила вдарити по інший, вибивши Мендель з посади, — міркує експерт. — До речі, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вже підтвердив звільнення Мендель. За його словами, вона поки продовжує виконувати обов'язки спікера президента. Але це тимчасово".

При цьому, підкреслює Ігор Петренко, у Мендель досить сильні покровителі. Той же президент Володимир Зеленський до неї досить лояльно ставиться.

"У неї було чимало зашкварів. І ляпи робила непрощенні, виставляючи офіційні й не тільки тексти. І відносини з журналістами у Мендель не склалися. Її недолюблюють медіа. Знову ж таки, історія з її шоу на каналі "ДОМ" сподобалася далеко не всім. Так що приводи "піти" Мендель були і є, — вважає Ігор Петренко. — Наразі у Мережі гуляють версії, що вона може піти на той самий канал "ДОМ" або залишитися у прес-службі в якомусь новому статусі".

Вплив Мендель на рейтинги Зеленського

Політолог, комунікатор Українського інституту політики Олена Броницька не дивується, що Мендель йде.

"З огляду на її безглуздий характер, скоріше дивує, що вона так довго пробула на такій відповідальній посаді, — зазначає Олена Броницька. — Свого часу і я від неї отримала, коли працювала гостьовим редактором на одному з українських телеканалів. На моє прохання посприяти, щоб депутати монобільшості, представники уряду частіше приходили на канал, даючи важливі для людей пояснення, в тому числі з питань боротьби з пандемією, ситуації з вакцинацією, вона відповіла досить різко. Вона відштовхувала журналістів і в прямому, і в переносному сенсі".

На думку експерта, Мендель внесла чималий внесок у зниження рейтингу президента Зеленського.

"Вона створила якийсь пул журналістів і блогерів, "близьких до тіла" глави держави. Фактично відгородила його від представників інших медіа, створила теплу ванну. В результаті настільки, як мені здається, посварилася з усіма, що її єдине робоче місце може бути тільки за кордоном", — резюмує Олена Броницька.

Нагадаємо, прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що "Росія не є монополістом на російську мову. І нам пора давно самим демонополізувати її та голосно заявити, що в Україні є "українська" російська мова". Експерти поділилися думкою з порталом "Коментарі" про те, до чого можуть призвести "мовні" заяви прес-секретаря президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

30 квітня 2021, 16:23

Так это Мендель виновата, что зеленского считают агрессивным чмом и фашистской подстилкой! А на самом деле он кроссавчег и мачо!


Новини