Головна Новини Політика внутрішня політика Відносини Зеленського з Коломойським - на межі: політолог розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Відносини Зеленського з Коломойським - на межі: політолог розкрив деталі

Стали відомі деталі взаємин президента з олігархом

11 лютого 2021, 17:19 comments1722
Поділіться публікацією:

Загострюється конфлікт українського президента Володимира Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським. Про це заявив у своєму блозі на порталі "Коментарі" політолог, експерт, журналіст Кирило Сазонов.

Відносини Зеленського з Коломойським - на межі: політолог розкрив деталі

Зеленський та Коломойський. Фото: provse.today

Повідомляється, що президент влаштував закриту зустріч із рядом депутатів від "Слуги народу". Витоки в ЗМІ були, але всі подробиці залишилися за зачиненими дверима. Це говорить про те, вважає політолог, що зустріч була продуктивною.

"Дуже показово, кого саме з фракції запросили на розмову, — заявив Сазонов. — Отже, на зустріч запрошені були не просто випадкові депутати, а так звана "група Коломойського". Саме вони останнім часом відмовляються голосувати за "лінію партії" і дві невдалі спроби призначити віце-прем'єром Юрія Вітренка просто найпомітніший приклад".

Експерт пише, що причини демаршу "групи Коломойського" лежать на поверхні та справа зовсім не у виключенні Олександра Дубинського. Сазонов впевнений, що Дубинський не так потрібен олігархові, щоб воювати за нього з президентом. Зокрема, не влаштувати Коломойського могло призначення Валентина Резніченка главою Дніпропетровської області.

"Що показово в самому факті зустрічі Зеленського з групою Коломойського і примусі нардепів до правильного голосування? Те, що весь цей конфлікт можна було закрити без масовки й умовлянь. Зеленському досить було поговорити з Коломойським і, в разі позитивного рішення, олігарх моментально привів би свою групу до покірності. Тож у нас два варіанти. Або Зеленський не хоче шукати компромісу з Коломойським, або зустріч вже була, і домовитися не вийшло", — йдеться в блозі.

Сазонов впевнений, що все вказує на факт конфлікту між Зеленським і Коломойським. Експерт прогнозує розвиток цього конфлікту. Проблема в тому, зазначає він, що у президента мало шансів отримати підтримку нардепів. В результаті, вважає Сазонов, залишається пряма загроза розпуску Верховної Ради. В такому випадку президентська фракція помітно зменшиться, а в коаліцію доведеться брати інші політсили, прогнозує експерт.

"Важливим є те, що при такому сценарії групі Коломойського взагалі не нічого світить. У список "СН" їх не візьмуть, партія "За Майбутнє" не гумова, та й немає там весільних фотографів, — пише політолог. — Соціальний ліфт спрацював один раз, більше такого не буде. І вибір між зберегти вірність Коломойському або зберегти мандат нардепа не такий вже простий. Особливо, якщо президент зуміє переконати їх, що налаштований рішуче і піде на розпуск".

На його думку, санкції проти Медведчука і припинення трансляції його телеканалів виборцям сподобалися, а далі Зеленський може ризикнути переформатувати політичний ландшафт у парламенті.

Нагадаємо, експерти розповіли, що відбувається між Коломойським і Палицею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини