Верховна Рада проголосувала за відставку Резнікова: хто може посісти його місце і ким стане колишній міністр

За відставку Резнікова проголосували понад триста нардепів

У Верховній Раді проголосували за відставку Олексія Резнікова з посади віце-прем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Про це повідомляють кореспонденти порталу "Коментарі".

За відповідне рішення проголосували 329 народних обранця.

Видання ТСН, посилаючись на власні джерела, пише про те, що Резніков можливо стане не просто міністром оборони, а збереже за собою портфель віцепрем'єра, який очолить і оборонку, і реінтеграцію.

Для довідки: Олексій Рєзніков обійняв посаду віцепрем'єра та міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій у березні 2020 року. У понеділок, 1 листопада, міністр написав заяву про звільнення.

Як повідомляють журналісти "Коментарів", завтра 4 листопада відбудеться голосування про призначення Резнікова на посаду міністра оборони України.

Фракція "Слуга Народу" на правах коаліції надіслала Кабінету Міністрів України пропозиції щодо внесення на вакантні посади в уряді. Ірину Верещук – на посаду віце-прем'єр-міністра України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Раніше "Коментарі" інформували про те, що Олексій Резніков подав заяву про звільнення за власним бажанням. Не виключено, що він обійме посаду міністра оборони, а на його місце в Мінреінтеграції прийде нардепи (фракція "Слуга народу") Ірина Верещук. Наші експерти розповіли, про що можуть говорити такі перестановки.

Також "Коментарі" повідомляли про що говорять кадрові перестановки в уряді. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" цю кадрову "чистку" в урядових лавах. Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій вважає, що ми бачимо спробу Банкової посилити уряд, показати його більш презентабельним, дієздатним. Поліпшити загалом ситуацію з Кабміном. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.