Головна Новини Політика внутрішня політика Верховна Рада прийняла проект держбюджету на наступний рік: хто і як проголосував
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада прийняла проект держбюджету на наступний рік: хто і як проголосував

Законопроєкт мають доопрацювати та подати на друге читання

20 жовтня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Верховна Рада прийняла проект держбюджету на наступний рік: хто і як проголосував

Законопроєкт депутати розглянуть у другому читанні, фото з відкритих джерел

Народні депутати ухвалили в першому читанні проєкт Закону про Державний бюджет України на 2022 рік (№ 6000) за основу. "За" документ проголосувало 264 депутати.

З партії "Слуга народу" проголосувало 223, з партії "Батьківщина" — 2, з партії "За майбутнє" — 12, з партії "ДОВІРА" -  16 та ще 11 позафракційних депутатів. 

Відомо, що "за" проголосували члени фракції "Батьківщини" — Мейдіч і Яценко. Фракція "Європейської Солідарності" розкритикувала проєкт бюджету та проголосувала "проти".

У фракції ОПЗЖ — 12 депутатів проголосували "проти", сім — утрималися. Дмитро Разумков проголосував "за". Не голосувала фракція "Голосу". 

За словами голови бюджетного комітету Юрія Арістова, народні депутати подавали 3284 пропозиції до документа й члени комітету разом з представниками Мінфіну та Рахункової палати всі ці рекомендації опрацювали й планують включити понад 1500 пропозицій.

Уряд ще має розглянути та внести зміни до проєкту до другого читання. Йдеться про підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати та інших важливих економічних показників. Таку рекомендацію висунув комітет.

До законопроєкту буде внесено зміни з питань фінансування заходів боротьби з COVID-19 та реалізації державних програм та проєктів.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, бюджет на 2022 рік обговорювався з експертами та членами профільних асоціацій, міжнародними партнерами, тому цей бюджет збалансований.

Партійці об'єднання "Справедливість" наголосили, що до проєкту слід включити грошову субвенцію на оплату праці вихователям дитячих садочків. Проєкт бюджету мають в листопаді розглянути в другому читанні.

Як повідомляв портал "Коментарі", деякі регіони біднішають, а деякі – багатішають. В інфографіці наводяться дані про доходи регіонів протягом дев'яти місяців 2021 року. За діаграмами видно, у яких місцевостях зростають прибутки від різних джерел, а де вони зменшуються.

Верховна Рада прийняла проект держбюджету на наступний рік: хто і як проголосував - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини