Головна Новини Політика внутрішня політика Верховна Рада дозволила застосовувати стрілецьку зброю теробороні
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада дозволила застосовувати стрілецьку зброю теробороні

Серед найбільш суттєвих змін – чітко виписані повноваження Сил спеціальних операцій

28 січня 2022, 01:40
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України дозволила добровольчим формуванням територіальних громад використовувати особисту мисливську та табельну стрілецьку зброю. За нову редакцію закону про національний спротив проголосували 278 народних депутатів. Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради 27 січня. У тексті поправки до документа наголошується, що члени добровольчих формувань територіальних громад мають право застосовувати при виконанні завдань тероборони особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види озброєння та боєприпаси до них у порядку, визначеному Кабміном.

Верховна Рада дозволила застосовувати стрілецьку зброю теробороні

Рада (фото з відкритих джерел)

Серед найбільш істотних змін – чітко виписані повноваження Сил спеціальних операцій, які керуватимуть Рухом опору, та надання добровольцям права використовувати стрілецьку табельну зброю, а за потреби за наказом Головнокомандувача ЗСУ – та інше озброєння. Крім цього, законом врегульовано питання грошової винагороди особам, які проходять військову службу під час особистого періоду та питання порядку та умови підпорядкування Національної гвардії України під час запровадження правового режиму воєнного стану.

Відповідні зміни внесено до законів "Про військовий обов'язок та військову службу", "Про адміністративні послуги", "Про Національну гвардію України", "Про правовий режим воєнного стану".

Нагадаємо, у бюджеті на 2022 рік закладено фінансування як на територіальну оборону, так і на сили опору. Тому немає жодних підстав говорити, що на оборону в Україні сьогодні не вистачає грошей, бо гроші закладені до бюджету і вони виділені. Як передає портал "Коментарі", про це у кулуарах Верховної Ради розповів член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. "Можуть спостерігатися невеликі організаційні складнощі з розгортання батальйонів територіальної оборони. Але, за тими планами, які затверджено урядом 28 грудня минулого року, вже розгорнуті бригади територіальної оборони у всіх прикордонних областях, а до кінця лютого цей процес буде завершено в усіх регіонах країни. Зараз також триває процес формування добровольчих загонів територіальної оборони в ОТГ", – уточнив Федір Вениславський.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини