Венедиктова пояснила, чому колишній генпрокурор Піскун став її радником

Піскун тричі керував Генпрокуратурою і двічі обирався до Верховної Ради

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова пояснила, чому призначила одного з колишніх керівників ГПУ Святослава Піскуна своїм радником. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Найцінніше, що є у людини, - це досвід. Негативний і позитивний, підйоми та падіння, і знову підйоми. І коли людина десятиліттями в професії, залишається соціально активною і за нею йдуть колективи, - вона ефективна. Тому я безмежно вдячна всім "реформаторам" і "активістам" за поради та бачення моїх заступників і радників з новими обличчями - мабуть, їх треба брати відразу ж з пологових будинків", - іронізує генпрокурор.

Вона підкреслила, що і лікарі, і вчителі, і правоохоронці працюють при різних президентах.

"Це люди систем. І вони працюють на ДЕРЖАВУ в межах, встановлених ЗАКОНІВ, виконуючи свої ФУНКЦІЇ. Не плутайте їх з політиками", - написала генпрокурор.

Вчора стало відомо, що Венедиктова призначив Піскуна своїм позаштатним радником на громадських засадах. Піскун народився в 1959 році в Житомирській області. Заслужений юрист України. Тричі обіймав посаду генерального прокурора України. Був народним депутатом V і VI скликань.

Також раніше "Коментарі" розповідали про те, що Ірина Венедиктова представила свого нового заступника.