Головна Новини Політика внутрішня політика В уряді розповіли, що чекає Україна від саміту НАТО у Мадриді
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді розповіли, що чекає Україна від саміту НАТО у Мадриді

Стефанишина розповіла про очікування України від саміту НАТО у Мадриді

4 січня 2022, 13:48
Поділіться публікацією:

Україна не сподівається, що на саміті НАТО в Мадриді буде ухвалено позитивне рішення щодо членства в Альянсі. Але це не означає, що Україна переглядатиме свої плани та знижуватиме ставки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію озвучила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанишина, пише "Інтерфакс-Україна".

В уряді розповіли, що чекає Україна від саміту НАТО у Мадриді

Ольга Стефанишина. Фото: Слово і діло

Віце-прем'єр зазначила, сьогодні, якщо не враховувати фактор російської агресії, то Україна перебуває в тих самих умовах, що й інші країни, які нещодавно набули повноправного членства в Альянсі. Йдеться про такі країни, як Румунія, Болгарія, Балтійські країни. Їм довелося знаходити компроміс усередині Альянсу, долаючи розбіжності країн-членів НАТО. У результаті їхні старання мали успіх і було знайдено компромісне політичне рішення щодо їх членства в Альянсі. Тепер такий самий шлях пройде Україна.

Ольга Стефанишина наголосила, саме тому офіційний Київ не будує завищених очікувань від майбутнього саміту, сподіваючись, що Україна стане членом НАТО. Проте, Київ хоче отримати ясність у своїх очікуваннях, щоб розуміти, коли можна розраховувати на членство.

Стефанишина висловила сподівання, що Україна отримає запрошення на саміт як країна-партнер. За словами віце-прем'єра, це важливо як мінімум тому, що Україна хоче оновити цілі партнерства, їх буде трохи більше 40. Також є в планах сформувати Індивідуальну програму партнерства України з НАТО. Ця програма повинна включати в себе фінансову, технічну допомогу, посилення взаємосумісності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США можуть запровадити нові санкції проти "Північного потоку-2". Головною причиною може бути загроза вторгнення РФ в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

4 січня 2022, 14:12

НОРМАЛЬНОЕ правительство страны стараются сделать жизнь людей лучше, а эти мечтают вдолбить нас в одно или другое гомно, объясняют, что жить будем как в Германии, а почему не как в Греции или Болгарии, мы в 2013 году жили лучше чем они.


Новини