Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує

Соціологи також склали рейтинг довіри до українських політиків

23 лютого 2022, 13:06 comments3241
Поділіться публікацією:

Якби президентські вибори в Україні проводили наступної неділі, то найбільшу підтримку виборців отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський. За українського лідера готові віддати голоси 24,6% серед тих, хто визначився та збирається на голосування. Такі дані за результатами всеукраїнського опитування надала соціологічна група "Рейтинг".

В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

На другому місці президентського рейтингу Петро Порошенко, якого б на виборах підтримали 18% українців. 9,5% віддали б голоси за Юлію Тимошенко, 8,3% – за Юрія Бойка та 7,5% – за Ігоря Смешка.

Дмитра Разумкова на виборах готові підтримати 6,9% респондентів, Євгена Мураєва – 5,9%, Володимира Гройсмана – 5,3%. Рейтинг інших потенційних кандидатів у президенти України не перевищив би 5%.

В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує - фото 2

Соціологи також склали рейтинг довіри до українських політиків – його очолює президент України Володимир Зеленський. Гаранту довіряє 41% учасників опитування, а не довіряє – 57%.

Зокрема, Володимиру Гройсману довіряють 35%, не довіряють – 55%, Віталію Кличку довіряють 34%, не довіряють – 57%, Дмитру Разумкову довіряють 32%, не довіряють – 38% (25% відповіли, що не знаю такого політика), Петру Порошенку довіряють 28%, не довіряють – 70%.

В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує - фото 3

Група "Рейтинг" проводила опитування у період з 11 по 18 лютого поточного року. Учасниками опитування стали 4800 мешканців України з усіх областей, за винятком тимчасово окупованих РФ Криму та Донецької та Луганської області.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" — соціологи з'ясували, як громадяни України ставляться до президента Росії Володимира Путіна та інших президентів. Зокрема, американського лідера Джо Байдена та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини