Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні введуть соцпакети з накопичувальними пенсіями для бюджетників
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні введуть соцпакети з накопичувальними пенсіями для бюджетників

У майбутньому досвід введення соціальних пакетів з накопичувальної пенсії буде поширений на соціальних працівників

4 серпня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Уряд України, яке визначилося, як будуть рости пенсії в 2022 році, прийняло рішення про початок введення соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями для бюджетників, але вже в 2023 році. Відповідне рішення КМ повинна розробити робочу групу на базі чинного законодавства. В її роботі 3 серпня і взяв участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В Україні введуть соцпакети з накопичувальними пенсіями для бюджетників

Пенсії в Україні. Фото з відкритих джерел

"Фактично це можуть бути ключові бюджетники, де ми можемо це випробувати. Це без зміни законодавства. Але, звичайно, наша мета — впровадження відповідних законів і повноцінне впровадження накопичувальної пенсії в Україні в цілому", — заявив глава уряду.

За його словами, в майбутньому досвід введення соціальних пакетів з накопичувальної пенсії буде поширений на соціальних працівників, вчителів та військових як елемент переходу до накопичувальної системи.

"Відсутність системи накопичувальної пенсії в Україні протягом 30 років, як і фондового ринку, є злочином проти держави і українців. У наших руках цей злочин припинено і виправлено. Крім забезпечення гідної пенсії для людей, ми також забезпечимо реальний сектор економіки довгим, недорогим і надійним ресурсом ", — сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Денис Шмигаль в своєму телеграм-каналі анонсував підвищення пенсій військовим пенсіонерам та виплат для учасників бойових дій. Збільшення виплат торкнеться понад 440 тисяч українців. Денис Шмигаль назвав це рішення ініціативою президента України Володимира Зеленського. Річ у тому, що ще в 2017 році були внесені зміни в закон про індексацію грошових доходів населення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини